Guvernul da toti banii pentru Cumintenia Pamantului (Video)

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 13:58 15554 citiri
Foto: Ziare.com

Statul va da toti banii pentru Cumintenia Pamantului, mai putin ce s-a strans deja din donatii.

Guvernul a decis miercuri sa completeze diferenta de suma necesara achizitionarii operei de arta a lui Constantin Brancusi, dupa ce din subscriptia publica s-au strans doar 1,2 milioane de euro, fata de 6 cat era prevazut.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, care a spus ca, dupa ce va fi achizitionata, sculptura va putea fi vizitata in cadrul expozitiilor publice, intr-unul dintre muzeele bucurestene.

Iolu a precizat ca s-au strans, din subscriptie publica, 1.273.668 de euro, dintre care peste 800.000 de euro in ultimele doua luni si jumatate.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai anuntat ca Executivul a decis si constituirea Fondului Brancusi, din care sa fie achizitionate opere de arta contemporane, pe baza selectiei unei comisii care va fi instituita prin ordin al ministrului Culturii.

"Veniturile vor proveni din donatii, sponsorizari si de la bugetul de stat, mizandu-se pe faptul ca dupa aceasta campanie s-a deschis apetitul pentru opere de arta", a mai declarat Iolu.

In sedinta de azi, Executivul a luat in calcul si prelungirea pana in 2019 a subscriptiei pentru cumpararea sculpturii, insa nu aceasta a fost varianta aprobata pana la urma, informeaza surse citate de Digi24.

Pana la sfarsitul lui septembrie, cand a expirat perioada in care se puteau face donatii, peste 100.000 de persoane au contribuit cu aproape 1,2 milioane de euro.

Amintim ca initial statul isi asumase sa plateasca doar 5 milioane de euro, acum suma alocata de la buget va fi de 9,8 milioane de euro.

Intreaga suma trebuie achitata pana pe 31 octombrie.

Citeste si despre scandalul aparut dupa o donatie facuta de Ambasada Rusiei

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News