Donatiile pentru Cumintenia Pamantului au depasit 500.000 de euro. Ce face ministerul sa obtina restul

Marti, 16 August 2016, ora 16:38
3111 citiri
Donatiile pentru Cumintenia Pamantului au depasit 500.000 de euro. Ce face ministerul sa obtina restul
Foto: Ziare.com

Peste jumatate de milion de euro au fost stransi pana marti pentru aducerea in tara a "Cuminteniei Pamantului", celebra sculptura a lui Constantin Brancusi.

"Suma totala este de 562.117 euro. In doar doua saptamani am reusit sa strangem peste 200.000 de euro. In perioada urmatoare, Adrian Ghenie va dona contravaloarea uneia dintre lucrarile sale, Teatrul National din Bucuresti va deschide stagiunea de toamna cu un spectacol dedicat campaniei pentru 'Cumintenia Pamantului', toti banii stransi pe bilete fiind donati in conturile campaniei, iar o serie de companii private si-au anuntat intentia de a sustine achizitionarea lucrarii lui Brancusi prin intermediul donatiilor", a scris pe Facebook Corina Suteu, ministrul Culturii.

Cei care doresc sa doneze prin intermediul SMS-ului, pot trimite textul "brancusi" la numarul 8833.

Dintre cei 562.117 euro, mai mult de jumatate (aproape 350.000 de euro) au fost donati prin transfer bancar. Aproape 123.000 de euro au fost donati prin intermediul site-ului brancusiealmeu.ro, peste 50.000 prin eMag si peste 39.500 prin SMS-uri.

In prima saptamana dupa ce a fost lansata campania de donatii prin SMS, 10.000 de oameni au donat pentru "Cumintenia Pamantului".

Pe 18 septembrie, la TVR va fi organizat timp de 8 ore teledonul "Cumintenia Pamantului" - un spectacol produs in intregime de televiziunea publica.

Astfel, s-au strans aproape 10% din suma de 6 milioane de euro ce urmeaza a fi stransi de Guvernul Romaniei pentru aducerea in tara a sculpturii lui Constantin Brancusi.

In luna martie, Guvernul Romaniei a inaintat o oferta de achizitie care a fost acceptata de proprietarii operei, Paula Ionescu si Alina Serbanescu. Din suma de 11 milioane de euro, Guvernul Romaniei va plati 5 milioane de euro, iar pentru restul a lansat subscriptia publica nationala.

Lucrarea poate fi admirata in prezent la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#campanie donatii Cumintenia Pamantului, #bani stransi Cumintenia Pamantului, #jumatate milion euro Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului