De azi nu mai aveti voie sa atingeti operele lui Brancusi de la Targu Jiu: Ce amenzi riscati

Luni, 15 Mai 2017, ora 06:49
4273 citiri
De azi nu mai aveti voie sa atingeti operele lui Brancusi de la Targu Jiu: Ce amenzi riscati
Foto: captura video camera supraveghere / centrulbrancusi.ro

Operele din incinta Ansamblului Monumental "Constantin Brancusi" nu vor mai putea fi atinse de catre vizitatori, incepand de luni, pentru ca intra in vigoare prevederile unei hotarari a Consiliului Local Municipal Targu Jiu adoptata in acest sens.

Primaria Municipiului Targu Jiu ii atentioneaza pe vizitatorii Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" ca de luni, 15 mai, intra in vigoare prevederile HCL 172/24.04.2017, prin care le este interzisa atingerea operelor lui Constantin Bancusi.

"Pentru aplicabilitatea acestui aliniat, se va face o adresa catre Ministerul Culturii, existand necesar un aviz din partea specialistilor", a declarat Loredana Covei, purtator de cuvant al Primariei Targu Jiu.

Hotararea consilierilor municipali din Targu Jiu mai prevede interzicerea in ansamblul monumental a vizitatorilor insotiti de animale de companie, a persoanelor cu role, skateboard-uri si alte vehicule nemotorizate.

"La aliniatul a din Hotararea nr. 172/24.04.2017 se prevede ca este interzisa atingerea operelor de catre vizitatori, iar la aliniatul c se mentioneaza faptul ca este interzisa patrunderea in ansamblul monumental a persoanelor insotite de animalele de companie, a celor care circula pe aleea ce leaga Masa Tacerii de Poarta Sarutului din Parcul Central, cat si in jurul Coloanei fara Sfarsit, in perimetrul dintre aleea circulara si Coloana, pe role sau skateboard-uri, sau alte vehicule nemotorizate", a mai precizat Loredana Covei.

Totodata, politistii locali din Targu Jiu vor fi cei care vor constata abaterile de la aceasta hotarare a consilierilor municipali, fiind prevazute si sanctini contraventionale cuprinse intre 500 si 2.500 lei.

Autoritatile locale au decis sa stabileasca aceste masuri dupa ce lacul de protectie al Coloanei Infinitului a fost deteriorat dupa ce mai multi turisti au scrijelit mesaje pe suprafata operei de arta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#interzis turisti ansamblu brancusi , #Targu Jiu