Cumintenia Pamantului: Donatii substantiale de la Adrian Ghenie, Academie si TNB

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 08:53 3261 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Artistul plastic Adrian Ghenie, Academia Romana si Teatrul National Bucuresti au participat cu 121.327 de euro la campania "Brancusi e al meu", menita sa sustina subscriptia publica deschisa de statul roman pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului".

Anuntul a fost facut de ministrul Culturii, Corina Suteu, cu patru zile inainte de inchiderea conturilor pentru donatii.

Potrivit Corinei Suteu, cele mai recente sume stranse in campanie sunt: 70.000 de euro, donatia vanzarii tabloului lui Adrian Ghenie prin Galeria Thaddaeus Ropac, 40.000 de euro, donatie de la Academia Romana, si 11.327 euro, donatia biletelor vandute la Teatrului National Bucuresti in urma spectacolului "Dineu cu prosti", prin Sindicatul Liber din Teatrul National.

"In acest moment, ne apropiem de 50.000 de donatori prin SMS", a scris, luni, Corina Suteu pe Facebook.

Un anunt surprinzator a venit luni de la Ambasada Rusiei care doneaza pentru Cumintenia Pamantului

Cei care doresc sa contribuie la subscriptia publica o pot face prin SMS, trimitand textul "brancusi" la numarul 8833. Astfel, vor dona 2 euro.

Donatii se pot face si pe site-ul brancusiealmeu.ro si in conturile deschise la opt banci.

Iata ce spune premierul Ciolos, despre Cumintenia Pamantului: Nu e atat de important cati bani se aduna, e o chestiune de asumare

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News