Ambasada Rusiei doneaza pentru Cumintenia Pamantului: Copiii sa invete istoria adevarata (Video)

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 21:10 15075 citiri
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat, luni, ca a donat 100 de euro pentru cumpararea de catre statul roman a sculpturii Cumintenia Pamantului, a lui Constantin Brancusi.

Intr-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei, dar si pe Facebook, oficialii anunta "contributia financiara modesta", postand si un clip de propaganda.

Pe Facebook Ambasada rusa publica si chitanta, in care se vede clar suma donata: 100 de euro.

Clipul pare sa fie o replica la un spot realizat in aceasta vara de agentia Papaya Advertising, numit "Ultimul tren", in care apar Stalin si soldatii Armatei Rosii, care iau cu ei, in tren, tezaurul Romaniei, in timp ce doi copii privesc trist cum ne pleaca bogatiile si istoria.

Clipul aparut in vara nu face parte din campania Guvernului de a strange bani pentru cumpararea sculpturii. Acesta se sfarseste cu un alt tren care opreste in fata copiilor, in care se poate vedea in toata splendoarea sa sculptura lui Brancusi.

In replica la acest clip este cel distribuit de Ambasada rusa. In acesta se afirma ca, in Primul Razboi Mondial, "armata rusa si armata romana lupta impreuna pentru independenta Romaniei".

Tot in clip se arata ca, in Al Doilea Razboi Mondial, "armata sovietica si armata romana lupta impreuna pentru independenta Europei, industrializarea Romaniei".

In inregistrare apare si o fotografie cu Dumitru Prunariu, care a ajuns in spatiu intr-o naveta spatiala Soiuz-40, produsa in URSS. In clip se mentioneaza ca "Romania se reconstruieste economic si social cu ajutorul Uniunii Sovietice", iar concluzia spotului este: "Copiii trebuie sa invete istoria adevarata. Romania trebuie sa-si recupereze valorile".

La jumatatea acestei luni, se stransesera aproape un milion de euro pentru Cumintenia Pamantului.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News