Ambasada Rusiei, anunt pentru romani: Daca mai ajung bani la noi, o sa-i donam spre altceva, nu spre Cumintenie

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 16:58 8690 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasada Rusiei in Romania a anuntat marti ca vineri seara a primit ultimii 100 de euro din partea unui parlamentar roman si, asa cum a facut si pana acum, a transferat aceasta suma in fondul pentru achizitia operei "Cumintenia Pamantului".

"In seara zilei de 30 septembrie 2016, Ambasada a primit ultimii 100 de euro din partea unui parlamentar roman. Asa cum am facut pana acum, am transferat aceasta suma de bani in fondul pentru achizitia operei 'Cumintenia Pamantului' a lui Constantin Brancusi.

In acelasi timp, dupa cum am inteles, pe 30 septembrie 2016 aceasta actiune s-a finalizat. Prin urmare, va rugam sa luati in considerare ca in cazul in care banii vor ajunge la Ambasada dupa aceasta data noi vom fi nevoiti sa-i donam pentru alte fapte filantropice", spune Ambasada Rusiei in Romania, intr-un mesaj postat marti pe Facebook.

Desi in anuntul misiunii diplomatice nu se precizeaza numele deputatului Eugen Tomac, presedintele executiv al PMP, acesta este cel care a donat vineri suma de 100 de euro, dupa cum a anuntat chiar el pe pagina sa de Facebook.

Tomac a vrut astfel sa returneze suma donata de Ambasada Rusiei pentru campania de achizitionare a "Cuminteniei Pamantului", diplomatii postand si un clip despre cum au ajutat sovieticii Romania si Europa.

Ambasada Rusiei doneaza pentru Cumintenia Pamantului: Copiii sa invete istoria adevarata (Video)

Atat suma donata, cat si videoclipul au provocat critici vehemente pe retelele de socializare si nu numai, avand loc inclusiv un protest in fata sediului ambasadei, miting intitulat "Doneaza un cent pentru Rusia" si care, potrivit organizatorilor, a fost initiat "ca sa nu ramanem datori asa cum sunt rusii fata de noi cu niste zeci de tone de aur".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News