Amendă record dată de o instanță americană pentru un conspiraționist. Ce afirmații i-au adus pedeapsa aspră

Vineri, 05 August 2022, ora 07:56 3765 citiri
Jones a pierdut deja o serie de procese de defăimare FOTO Twitter

Teoreticianul conspiraționist Alex Jones a fost obligat să plătească 4,1 milioane de dolari (3,3 milioane de lire sterline) despăgubiri după ce a afirmat în mod fals că împușcăturile din 2012 de la școala Sandy Hook au fost o farsă.

Părinții unei victime au cerut cel puțin 150 de milioane de dolari în procesul de defăimare din Texas împotriva fondatorului Infowars.

Aceștia au declarat că au suferit hărțuire și suferință emoțională din cauza dezinformării lui Jones.

Douăzeci de copii și șase adulți au fost împușcați mortal la școala primară Sandy Hook din Connecticut.

Jurații din orașul Austin a decis joi daunele compensatorii și trebuie să stabilească în continuare eventualele daune punitive, relatează BBC.

Jones - care nu se afla în sala de judecată când a fost anunțat rezultatul - a susținut în repetate rânduri că împușcăturile au fost o farsă organizată de guvern pentru a le lua americanilor dreptul de a deține arme de foc și că părinții copiilor morți erau "actori de criză".

El a pierdut deja o serie de procese de defăimare intentate de părinții victimelor prin neprezentare, după ce nu a prezentat documente și mărturii.

Însă acesta este primul în care un juriu a convenit asupra unor daune financiare.

Cazul a fost intentat de Scarlett Lewis și Neil Heslin, părinții separați ai lui Jesse Lewis, în vârstă de șase ani, care a murit în atacul armat din școală.

Înaintea deciziei de joi, un avocat al reclamanților a dezvăluit că avocatul lui Jones i-a trimis din greșeală texte din telefonul clientului său.

Avocatul a declarat că o comisie a Congresului care investighează revolta de anul trecut de la Capitoliul SUA a cerut deja acces la mesaje. Comisia a declarat că Jones a ajutat la organizarea unui miting care a avut loc chiar înainte de revoltă.

În ciuda faptului că și-a retras afirmațiile despre Sandy Hook, Jones a continuat să își folosească platforma pentru a ataca jurații și judecătorul din acest caz.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com