Cazul consilierei PNL Sinaia exclusă din partid după ce s-a dat ofițer SRI. Cum răspunde Aurora Arieșan acuzațiilor

Sambata, 22 Octombrie 2022, ora 21:55
10412 citiri
Cazul consilierei PNL Sinaia exclusă din partid după ce s-a dat ofițer SRI. Cum răspunde Aurora Arieșan acuzațiilor
Aurora Arieşan este directoarea Colegiului ”Mihail Cantacuzino” din Sinaia FOTO Facebook

Directoarea Colegiului ”Mihail Cantacuzino” din Sinaia, Aurora Arieşan, consilier local aflat la al treilea mandat în Consiliul Local Sinaia, reacţionează, la câteva zile după ce a fost exclusă din partid pe motiv că ar fi început să se prezinte drept ofiţer al Serviciului Român de Informaţii care ar deţine date despre aspecte penale comise de conducerea localităţii.

„Încă sunt membru PNL, încă sunt în Consiliul Local Sinaia şi încă sunt director la Colegiul Mihail Cantacuzino, post obţinut pentru următorii 4 ani, prin concurs. Aştept poziţia PNL Prahova şi sper ca ea să fie obiectivă. Vă mulţumesc din suflet tuturor celor care aţi văzut dincolo de strigătul (“Hoţii!”) menit a distrage atenţia”, a scris consilierul local din Sinaia Aurora Arieşan pe Facebook, la câteva zile după ce PNL Sinaia a anunţat că a decis excluderea sa.

Arieşan, care se află la al treilea mandat în Consiliul Local Sinaia şi este managerul Colegului „Mihail Cantacuzino” care are în subordine toate celelalte unităţi publice de învăţământ din oraş, evită să facă referire la acuzaţiile pe care i le aduce conducerea PNL Sinaia.

„Am ales să nu răspund la jignirile care mi-au fost aduse în ultimele zile, chiar dacă ele au adus multă suferinţă în familia mea, chiar dacă aseară mi-am văzut pentru prima dată tatăl cu lacrimi în ochi. Pe mine, acele cuvinte m-au afectat mai puţin. Nu pentru că aş fi de piatră, ci pentru că mesajele, telefoanele şi vorbele frumoase primite de la voi, prieteni şi colegi, au fost ca un scut.

Ele au contat şi contează pentru mine mai mult decât acel comunicat pe care unele site-uri l-au preluat fără a-mi cere punctul de vedere. Nu am relaţiile, banii şi nici măcar motivaţia să rostogolesc acest bulgăre de praf, conştientă fiind că va creşte, dar fără a-şi schimba compoziţia. Până la urmă... oamenii care mă ştiu cu adevărat, dar şi cei care mă cunosc doar profesional, nu au îndoieli în privinţa mea”, a mai scris Arieşan.

Exclusă cu unanimitate de voturi

Marţi seară, PNL Sinaia a anunţat, printr-un comunciat postat pe Facebook, că a decis excluderea din partid a consilierului local Aurora Arieşan, care este şi director al colegiului naţional din localitate. Decizia a fost luată după ce aceasta ar fi început să se prezinte drept ofiţer al Serviciului Român de Informaţii care ar deţine date despre aspecte penale comise de conducerea localităţii, Arieşan afirmând în faţa unor persoane că întreaga conducere a oraşului Sinaia şi o parte a Consiliului Local Sinaia urmează a fi arestată.

”În urma unor anchete interne care au relevat un caz şocant, am decis cu unanimitate de voturi propunerea de excludere din rândul membrilor PNL şi stoparea oricărei forme de legătură sau asociere cu numita Arieşan Aurora. Aceasta a fost membru PNL Sinaia şi a deţinut funcţia de consilier local liberal. Această sancţiune a fost aplicată în urma devoalării activităţilor la limita înţelegerii normalului uman pe care aceasta le desfăşoară şi le comunică locuitorilor oraşului.

În fapt, în ultimul timp, dar cu precădere în ultimele luni aceasta se prezintă drept ofiţer SRI sub acoperire care deţine acces la informaţii clasificate şi dosare penale. În baza acestor informaţii, aceasta susţine că întreaga conducere a oraşului Sinaia şi o parte a Consiliului Local Sinaia urmează a fi arestată, aşa cum a decis «conducerea din umbră a localităţii», urmând ca persoana sa să fie “numită viceprimar cu atribuţii de primar”. Acest scenariu îl prezintă sinăienilor, ameninţându-i dacă îl comunică actualei conduceri”, a transmis PNL Sinaia.

Liberalii din Sinaia şi-au exprimat „delimitarea fermă faţă de influenţa decizională pe care aceasta pretinde că o are asupra conducerii Poliţiei Staţiunii Sinaia, precizând că „toate probele colectate în cadrul anchetei interne” le vor pune „la dispoziţia justiţiei şi a organismelor medicale specializate, existând şi posibilitatea ca sus-numita să sufere de o condiţie medicală care să îi provoace un astfel de comportament deviant”.

Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Sezonul sporturilor de iarnă, pe final. Până când mai pot turiștii să schieze în Sinaia
Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, situat la 2000 de metri altitudine în masivul Bucegi, se închide, începând din acest weekend. Măsura este luată în condiţiile în care pârtiile...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#consiliera, #PNL, #Sinaia, #SRI , #excluderi PNL