Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ultimul om al lui Cîmpeanu a plecat din Ministerul Educației. Garda nouă adusă de Ligia Deca

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 05:04
6017 citiri
Ultimul om al lui Cîmpeanu a plecat din Ministerul Educației. Garda nouă adusă de Ligia Deca
Radu Szekely a plecat din ministerul Educației FOTO: Facebook Radu Szekely

Radu Szekely, consilierul personal al fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va părăsi Ministerul Educației, potrivit educațieprivată.ro.

"Nu voi face parte din echipa doamnei ministru Deca, în acest moment, ci îmi voi dedica eforturile pentru educație din nou în mediul privat, de unde vreau să contribui în continuare la transformarea educației din România.

Îi doresc succes și sunt sigur că vom avea ocazia să colaborăm la implementarea proiectelor pe care le-am început împreună”, a spus Radu Szekely pentru educațieprivată.ro.

Radu Szekely a fost consilierul Ecaterinei Andronescu

Radu Szekely a fost consilierul Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educației devenind directorul de cabinet al ministrului.

A coordonat și scris documentul “Planul de acțiune pentru educație” care a făcut parte din viziunea “Educația ne unește” a fostului ministru PSD. Toate școlile din România au fost obligate să dezbată documentele și ideile propuse în respectiva viziune.

Radu Szekely, consilier al fostului ministru Sorin Cîmpeanu

În septembrie 2021, a devenit consilier al ministrului Cîmpeanu, după ce alianța USR-PLUS a ieșit de la guvernare.

Ce declara Sorin Cîmpeanu: "poziția de consilier trebuie să aibă la bază competențe profesionale. Din această perspectivă, i-am propus lui Radu Szekely să rămână în echipă pentru a continua multitudinea de proiecte începute, în interesul elevilor.

Propunerea a fost făcută pe baza competenței, dar și a curajului de a spune ce gândește fără să-i pese dacă e sau nu “în linie” cu restul, nefiind “încărcat” de acea autosuficiență atât de dăunătoare în orice domeniu“.

Radu Szekely, co-fondatorul unei școli private

Radu Szekely este co-fondatorul unei școli private, membră a Asociației Școlilor Particulare din România, pe care consilierul Szekely a propus-o să facă parte din Consiliul General al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) și să aibă drept de vot.

Tot școala înființată de Radu Szekely este și prima care a intrat în programul de școli-pilot inițiat în 2021.

Szekely, unul dintre susținătorii "reformei" ARACIP

Radu Szekely a fost unul dintre susținătorii „reformei” ARACIP, lansată în toamna trecută, prin publicarea în dezbatere a noului regulament de funcționare.

Propunerea de „reformă” a ARACIP nu a avut la bază nicio cercetare, cu atât mai puțin date științifice sau analize.

A pornit de la „constatarea, venită parțial din acel raport al corpului de control, că există o suprapunere între cele două roluri – al celor care execută și al celor care decid, sunt aceiași oameni”, susținea Radu Szekely, în septembrie 2021, pe atunci secretar de stat pentru egalitate de șanse.

Cine este Radu Szekely

Radu Szekely este profesor, a lucrat mai bine de 20 de ani în Finlanda, a fost profesor, politician, activist în organizații nonguvernamentale și a învățat filozofia de predare constructivistă, formatoare a elevului, iar de câțiva ani s-a implicat activ în reforma educației din România.

Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
Ministra Educației anunță că nu vor mai fi probleme la Evaluarea Națională. Cum vor fi rezolvate diferențele de notare la grile
S-a găsit rezolvare pentru diferențele de notare la grilele de la exameul de Evaluare Națională. Ligia Deca, ministra Educaţiei, a anunţat duminică, 21 aprilie, că soluţia tehnică pentru...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#consilier, #Fost, #ministrul Educatiei, #Sorin Cimpeanu, #plecare, #Ministerul Educatiei , #educatie