De ce a lipsit Klaus Iohannis de la congresul PNL: ”A fost o chestiune internă, am considerat ca trebuie sa rezolvăm problema extrem de rapid”

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 22:20 2945 citiri
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan FOTO Facebook

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a explicat duminică, 10 aprilie, că preşedintele Klaus Iohannis nu a participat la Congresul Extraordinar al PNL din cauza ”activității furibunde” pe care o are la instituţiile europene, în contextul războiului din Ucraina.

Preşedintele României de 45 de zile este într-o activitate furibundă. Vă spune un om care stă 3-4 zile la Strasbourg, Paris sau Bruxelles, la instituţiile europene. România, practic, se reconfigurează la nivelul leadership-ului european. Domnia sa este extrem de preocupat de situaţia geopolitică, geostrategică, este parte activă a încercării de a sprijini Ucraina, de a ridica UE, de a sprijini ca un pilon de securitate Alianţa Nord-Atlantică în regiune, este în plină activitate de mediere de conflicte, de sprijin pentru Ucraina şi a considerat că este mai important ca în acest moment să se ocupe de problemele de reprezentare a României şi o face cu mare cinste”, a explicat Rareş Bogdan la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că acest congres a fost o chestiune internă a partidului.

”Chestiunea noastră fiind una internă, nu am invitat niciun alt lider, nici din partea dreaptă a eşicherului, nici din colegii de guvernare, pentru că am considerat că trebuie să rezolvăm o problemă extrem de rapid, fără prea multe floricele, cu multă seriozitate, cu multă solemnitate şi să ne apucăm de treabă pentru că e nevoie de bună guvernare, e nevoie de măsuri”, a mai spus Rareș Bogdan.

La congresul de duminică, premierul Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com