Statele Unite au aprobat trimiterea de trupe în România. Câți soldați americani vor ajunge, în total, în Europa de Est

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 16:26 7937 citiri
În România ar urma să ajungă 1.100 de soldați americani FOTO Unsplash

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat miercuri, 2 februarie, trimiterea de trupe în Europa de Est, inclusiv în România, potrivit unor oficiali americani citați de CNN.

Măsura a fost luată în semn de susținere față de aliații NATO amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei.

Potrivit sursei citate, Pentagonul va face anunțul oficial la ora 17:00 (ora României). Vor fi trimiși aproximativ 2.000 de militari americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, mai notează CNN.

În țara noastră ar urma să ajungă 1.100 de soldați americani.

Pe 29 ianuarie, pe fondul tensiunilor între Rusia și Ucraina, liderul american a anunțat că va trimite militari americani în Europa de Est ”în curând”. Biden a exclus posibilitatea desfășurării de trupe în Ucraina, țară care nu este membră NATO.

SUA au plasat 8.500 de trupe în alertă ridicată pentru desfășurarea în Europa. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că trupele vor fi disponibile în funcție de felul în care evoluează situația, potrivit Digi24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii