Ministrul Energiei depune plângere penală împotriva liderului AUR: ”Un gest abject şi o ameninţare pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea”

Luni, 07 Februarie 2022, ora 21:43 2330 citiri
Virgil Popescu acuză ”pornirile barbare” ale lui George Simion FOTO captură Facebook Camera Deputaților

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni, 7 februarie, că va depune plângere penală după ce a fost agresat de copreședintele AUR, George Simion, în Parlament.

”Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament”, a scris Virgil Popescu luni seară, pe Facebook.

Ministrul a afirmat că îi pare că s-a întâmplat aşa ceva.

”Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită şi educată, să îşi aducă aminte măcar de buna creştere, de buna cuviinţă, de ceea ce îl învaţă preoţii şi oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă!”, a mai scris Popescu.

Luni, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a mers la tribuna plenului Camerei şi l-a luat de gât pe demnitar. Până atunci, Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este ”un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul.

Când a ajuns la tribună, liderul AUR i-a repetat ministrului că este un ”hoț”, moment în care Popescu i-a replicat ”ești un prost”.

În urma incidentului, ședința a fost suspendată un timp.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News