Măsurile anunțate de ministrul Energiei după ce a fost bruscat de liderul AUR în Parlament: ”Nu suntem în perioada interbelică, într-o zonă de tristă amintire”

Luni, 07 Februarie 2022, ora 19:03 6032 citiri
Liderul AUR i-a repetat ministrului că este un ”hoț”, moment în care acesta i-a replicat ”ești un prost” FOTO captură Facebook Camera Deputaților

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat luni, 7 februarie, după incidentul din Parlament generat de copreședintele AUR, George Simion, modificarea regulamentului pentru ca astfel de manifestări să nu se mai repete.

”Colegii mei se vor reuni astfel încât să nu se mai întâmple aşa ceva. În această sesiune lucrurile revin la unele lucruri la care nu mă simt bine în largul meu. Un alt coleg a fost bruscat în sesiunea trecută. Chestorii sunt colegi de-ai noştri, nu sunt persoane de ordine. Eu nu voi mai prezenta astăzi răspunsul la moţiunea simplă, îl voi depune în scris. Aici nu e vorba de teamă. E vorba de tras un semnal de alarmă că suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, într-o zonă de tristă amintire. Lucrurile trebuie să reintre în normal”, a afirmat Virgil Popescu, luni la Parlament.

Întrebat dacă ar trebui să existe sancţiuni mai dure pentru astfel de comportamente ale parlamentarilor, Popescu a răspuns: ”După părerea mea şi a colegilor mei, trebuie modificat Regulamentul şi preîntâmpinate aceste tipuri de manifestări.”

El a adăugat că se va consulta cu avocaţi şi va vedea dacă va depune sau nu plângere împotriva liderului AUR.

”O să văd şi eu înregistrările. O să văd şi eu exact cum a fost şi o să mă gândesc exact foarte bine, împreună cu colegii mei avocaţi ce se poate face. În primul rând, mă interesează ca în Parlamentul României acest lucru să nu se mai întâmple.

O persoană care te face hoţ, care vine la tine ameninţător, credeţi-mă că nu este un comportament demn de un parlamentar”, a completat liberalul, întrebat dacă l-a făcut ”prost” pe liderul deputaţilor AUR.

Luni, în timp ce ministrul Energiei îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a venit la tribuna plenului Camerei şi l-a luat de gât pe demnitar.

Până atunci, Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este ”un hoţ”. În replică, ministrul i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul.

Când a ajuns la tribună, liderul AUR i-a repetat ministrului că este un ”hoț”, moment în care Popescu i-a replicat ”ești un prost”.

Deputatul PSD Daniel Suciu, a închis şedinţa şi a convocat de urgenţă Biroul permanent. După un timp, ședința a fost reluată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News