Conferința privind viitorul Europei: Adunarea plenară discută recomandările grupurilor de dezbatere

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 15:14
1878 citiri
Conferința privind viitorul Europei: Adunarea plenară discută recomandările grupurilor de dezbatere
Parlametul Europei, dezbateri Conferința privind viitorul Europei/ FOTO: multimedia.europarl.europa.eu

Adunarea plenară va trece în revistă vineri 21 ianuarie și sâmbătă, 22 ianuarie, în Parlamentul de la Strasbourg, cu participare fizică și la distanță, cele 90 de recomandări ale grupurilor de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi” și „Schimbări climatice și mediu/Sănătate”.

Cele două grupuri de dezbatere care și-au finalizat până acum recomandările au reunit fiecare câte 200 de europeni cu vârste diferite, din medii diverse, provenind din toate statele membre, care s-au întâlnit (față în față și la distanță) pentru a discuta și a adopta recomandări cu privire la provocările prezente și viitoare pe care le întâmpină Europa.

Grupul de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” a adoptat 39 de recomandări în cadrul sesiunii sale finale găzduite de Institutul Universitar European din Florența (Italia), în luna decembrie. Grupul care a dezbătut pe tema „Schimbări climatice și mediu/Sănătate” a fost găzduit în ianuarie de Colegiul Europei din Natolin și de orașul Varșovia (Polonia), unde a finalizat 51 de recomandări din domeniul său de competență. Aceste 90 de recomandări, împreună cu recomandările aferente ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor, vor fi prezentate și discutate în cadrul următoarei adunări plenare a conferinței, care va avea loc în perioada 21-22 ianuarie, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg (Franța)

În cadrul adunării plenare a conferinței sunt dezbătute recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni și cele ale grupurilor naționale, precum și contribuțiile colectate prin platforma digitală multilingvă, grupate pe teme, fără un rezultat prestabilit. Pe bază de consens, adunarea plenară își va prezenta propunerile Comitetului executiv, care va elabora un raport în deplină colaborare cu adunarea plenară și în condiții de maximă transparență. Grupurile de dezbatere au selectat 80 de cetățeni (20 din fiecare grup) pentru a le reprezenta în adunarea plenară a conferinței. Acești reprezentanți și-au preluat funcțiile în cadrul celei de-a doua sesiuni a adunării plenare din 23 octombrie de la Strasbourg.

Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni constituie un proces condus de cetățeni și o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. Deliberările lor iau în considerare contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor organizate în statele membre, susținute de prezentări ale unor cadre universitare importante și ale altor experți.

Toți europenii pot continua să contribuie la dezbatere prin intermediul platformei digitale multilingve.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#conferita privind viitorul europei, #dezbateri, #cetateni europeni, #concluzii, #democratie, #valori, #drepturi, #mediu , #Viitorul Europei