Conferința privind Viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei: Consolidarea rolului UE în combaterea tuturor formelor de migrație neregulamentară

Vineri, 06 Mai 2022, ora 23:49 1623 citiri

Cetățenii participanți la Conferința privind viitorul Europei au cerut consolidarea rolului UE în combaterea tuturor formelor de migrație neregulamentară și consolidarea protecției frontierelor externe ale Uniunii Europene, respectând în același timp drepturile omului.

Ei au susținut că acest lucru poate fi realizat prin:

1. Participarea activă, de exemplu prin acordurile de parteneriat, la dezvoltarea economică și socială a țărilor din afara Uniunii Europene și în zonele din care există un flux ridicat de migranți, în vederea soluționării cauzelor profunde ale migrației, inclusiv a schimbărilor climatice. Aceste acțiuni ar trebui să fie transparente și să aibă rezultate concrete, cu efecte măsurabile, care ar trebui comunicate în mod clar cetățenilor UE.

2. Asigurarea protecției tuturor frontierelor externe, prin îmbunătățirea transparenței și a

responsabilității Frontex și prin consolidarea rolului său și adaptarea legislației UE pentru a aborda într-o măsură și mai mare provocările actuale ale migrației neregulamentare, cum ar fi introducerea ilegală de persoane, traficul de ființe umane, exploatarea sexuală, atacurile hibride din partea statelor care instrumentalizează migranții și încălcarea drepturilor omului

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News