Conferința privind Viitorul Europei

Eurobarometru privind Anul European al Tineretului: Tinerii din UE sunt din ce în ce mai implicați în societățile în care trăiesc

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 13:44 1117 citiri
Tinerii europeni au un nou instrument online pus la dispozitie de Comisia Europana FOTO Pixabay

Comisia Europeană și-a publicat Eurobarometrul Flash privind tineretul și democrația, desfășurat între 22 februarie și 4 martie 2022. Bilanțul vine în contextul în care Anul European al Tineretului este în plină desfășurare și Conferința privind Viitorul Europei, unde tineretul a jucat un rol crucial, s-a încheiat.

Noul sondaj Eurobarometru arată o implicare în creștere a tinerilor: astăzi, majoritatea (58%) tinerilor sunt activi în societățile în care trăiesc și au participat la una sau mai multe organizații de tineret în ultimele 12 luni.

Este o creștere de 17 puncte procentuale de la ultimul Eurobarometru din 2019. În plus, cea mai frecventă așteptare a tinerilor pentru Anul European al Tineretului 2022 este ca factorii de decizie să asculte mai mult cererile lor și să acționeze în baza lor (71%) și să le susțină dezvoltarea personală, socială și profesională (72%).

De asemenea, Comisia lansează un nou instrument online, platforma „Voice your Vision”, pentru a-i ajuta pe tinerii europeni să-și facă auzită vocea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News