Conferința privind Viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei: Mediul și sănătatea, esențiale pentru tineri

Duminica, 15 Mai 2022, ora 23:55 2485 citiri

Alte probleme abordate în cadrul Conferinței privind vitorul Europei și care vor fi esențiale pentru tineri în acest An European al Tineretului sunt mediul, sănătatea sau educația.

În acest sens, voluntara ESN, Amaia Echevarría, a deplâns „că deciziile cu privire la tineri nu sunt niciodată luate de tineri” și i-a îndemnat să participe la „construirea Europei viitorului” într-un context în care educația și limbile rămân. „o barieră socioeconomică”.

În ceea ce privește problema de mediu, purtătorul de cuvânt al Equipo Europa din Madrid, María Ortega, s-a concentrat pe „stilul de viață” al cetățenilor și „importanța conștientizării oamenilor că trebuie să trăiască într-un mod mai responsabil”.

În plus, ea a reamintit și unele dintre propunerile Conferinței privind viiotrul Europei, cum ar fi îmbunătățirea calității rețelei electrice sau îmbunătățirea utilizării și gestionării materialelor pentru economia circulară.

În cele din urmă, a fost pusă pe masă și sănătatea mintală, o problemă care îi afectează pe tineri, care s-a agravat în timpul pandemiei și care, potrivit deputatului în Parlamentul European al Tinerilor, Alonso Císcar, ar trebui să fie una dintre prioritățile UE de viitorul.

„Sperăm ca Anul European al Tineretului să ne permită să ne exprimăm opiniile și să transmitem propunerile noastre”, a conchis Císcar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News