Conferința privind Viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei. Cetățenii cer noi legi care să dezvolte un sentiment mai puternic de apartenență la Uniune

Sambata, 22 Ianuarie 2022, ora 16:01 2855 citiri
Guy Verhofstadt, eurodeputat belgian din grupul Renew Europe, co-președintele comitetului executiv

Plenara de vineri, 21 ianuarie 2022, din cadrul Conferinței privind viitorul Europei a fost deschisă de co-președintele comitetului executiv, eurodeputatul belgian Guy Verhofstadt, din grupul Renew Europe.

În Parlamentul Europei de la Strasbourg, și de la distanță, cetățenii europeni au prezentate recomandările, concluziile și propunerile în cadrul panelului 2 privind valorile europene, statul de drept și securitate și panelul 3 privind schimbările climatice, mediu și sănătate. „Începem un nou capitol important în lucrările Conferinței.

Aceste două paneluri cetățenești se găsesc în inima procesului de reformare a Europei. Participanții au formulat recomandări și pe baza acestor recomandări noi va trebui să venim cu propuneri și să tragem niște concluzii în urma acestei Conferințe“, a spus europarlamentarul Guy Verhofstadt.

Plenara de vineri a debutat cu recomandări privind „valori și drepturi, statul de drept și securitatea“, iar cea de sâmbătă cu recomandări privind „securitatea europeană“ și „ schimbări climatice, mediu și sănătate“. Fiecare panel s-a ocupat de teme specifice, plecând de la realitățile de astăzi, făcând recomandări pentru oamenii politici.

Viziunea participanților la acest panel a fost o „Europă unde toți cetățenii, minoritățile și imigranții vor fi protejate prin drepturi fundamentale garantate, noi legi pentru a dezvolta un sentiment mai puternic de apartenență la Europa, mai ales printre tineri. „Vă cerem vouă, care sunteți instituțiile europene și care aveți putere de decizie să îndrăzniți să schimbați societatea noastră cu noi legi sau cu implementarea legilor actuale pentru a putea dezvolta un sentiment cât mai puternic de apartenență la Europa, mai ales printre tineri. Cetățenii europeni vă cer foarte clar o schimbare urgentă“, a spus Valentina din Italia.

Conferința privind viitorul Europei trebuie să găsească un răspuns la întrebările: „Ce merge bine în Uniune? Ce trebuie schimbat? Cum să construim o Uniune care să rămână validă în următoarele decade? Cum să creăm o Uniune mai rezistentă, mai rapidă în reacții, mai eficientă?

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News