Conferința privind Viitorul Europei

Conferința privind viitorul Europei : Sportul, pentru a promova un stil de viață sănătos

Duminica, 08 Mai 2022, ora 19:01 1375 citiri

Sportul este esențial pentru societățile noastre, au susținut cetățeni prezenți la dezbaterile Conferinței privind viitorul Europei, pentru a apăra valorile, a asigura un stil de viață sănătos și înaintarea în vârstă în condiții bune de sănătate, a promova o cultură a schimburilor și a celebra totodată diversitatea patrimoniului european. Pentru aceasta reprezentanții statelor membre au propus ca UE:

1. Să pună accentul pe valori, în special pe egalitatea de gen, echitate și incluziune, care pot fi reflectate în mod concret prin practicarea sportului pe tot parcursul educației.

2. Să sensibilizeze cu privire la valoarea adăugată a sportului și a activității fizice.

3. Să includă activitățile sportive în programele de schimb și mobilitate de la nivelul UE.

4. Să acorde mai multă atenție nu doar sportului profesionist și comercial, ci și sportului local și tradițional, ca aspect al diversității culturale europene și al promovării patrimoniului cultural european, și să susțină sportul într-un cadru neprofesionist.

5. În același timp, să se încurajeze prezentarea identității europene prin organizarea mai multor evenimente sportive în interiorul UE, prin înființarea de echipe sportive ale UE sau prin afișarea drapelelor sau simbolurilor UE în cadrul evenimentelor sportive europene.

6. Să investească mai mult în eforturile de comunicare, cum ar fi Săptămâna europeană a sportului pentru a se asigura că cetățenii din întreaga UE pot beneficia împreună de oportunitățile emblematice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News