Jurnalistul Alex Dima: "Piedone le lasă un testament tinerilor acestei țări: să-și facă bagajele și să plece. Pentru unii, acest sfat vine mult prea târziu"

Vineri, 13 Mai 2022, ora 09:41
20446 citiri
Jurnalistul Alex Dima: "Piedone le lasă un testament tinerilor acestei țări: să-și facă bagajele și să plece. Pentru unii, acest sfat vine mult prea târziu"
Jurnalistul Alex Dima FOTO Facebook/ Alex Dima

La o zi de când Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv, reacțiile curg în continuare.

Printre cei care au analizat semnificația acestei condamnări care a venit la șase ani de la tragedia din Clubul Colectiv, este și jurnalistul Alex Dima.

Acesta crede că această condamnare poate fi începutul reparării răului din această țară, după cum a scris într-o postare pe pagina sa de pe Facebook:

"Cristian Piedone le lasă un testament tinerilor acestei țări: să-și facă bagajele și să plece. Nu era rău dacă lansa mesajul asta înainte de 30 octombrie 2015. Poate așa, tinerii din Colectiv plecau și scăpau.

Dar n-a făcut-o! Poate nu era rău dacă strigă acest mesaj acum mulți ani, când a urcat pe scenă politică alături de tot felul de specimene de care nu mai scăpăm, indivizi care nu se mai satură să țină țară asta captivă, să se folosească de ea spre binele lor și al familiilor lor. Dar n-a făcut-o!

O face acum cu pretenție de testament. Pentru unii, acest sfat vine mult prea târziu. Au plecat și au lăsat în urmă mame și tati cu inimile pârjolite de durere și nicio condamnare nu îi poate alina."

Începutul reparării răului din această țară

"Condamnarea asta poate fi însă începutul reparării răului din această țară. Nu Piedone a pornit incendiul din Colectiv dar el a stat în fruntea unui sistem corupt și criminal, așa cum sunt toate sistemele de la noi, care produc enorm de mult rău și nimeni nu e tras la răspundere.

Câți oameni au murit în sistemul de sănătate? Ați auzit de vreun ministru tras la răspundere? Câți oameni mor zilnic pe drumurile României? N-am auzit să fie condamnat vreun ministru sau șef CNAIR pentru miile de victime.

La noi, lipsește cu desăvârșire simțul răspunderii! De la cea mai înalta funcție din stat până la ultimul cetățean.

Pe vremea când era stăpânul acestei țări, un politician spunea că singură instanța care îl poate pedepsi este votul. Asta e marea teamă a celor care stau călare pe această țară, că e posibil să nu mai votați. Niciodată n-au luat în calcul că din cauza incompetenței și neputinței lor morale și intelectuale, mor oameni. Și vor tot muri până când vom descoperi sensul și rostul cuvântului răspundere”.

Când nu vor mai pleca tinerii din țară

"Să răspunzi pentru ce faci, pentru oamenii pe care îi conduci. La noi, nu se întâmplă și avem un stat condus și alcătuit din tot felul de sinecuri și oameni mici la minte și suflet, iar rezultul acestei realități se vede peste tot.

Acesta e motivul pentru care tinerii își tot fac bagajele și pleacă. Trebuie să descoperim, să ne însușim, să ne introducem în vocabular și comportament cuvintele rasponsabilitate, datorie, moralitate, cinste, omenie. Când se va întâmplă, tinerii nu vor pleca iar oamenii nu vor mai muri aiurea și degeaba în această țară", a scris Alex Dima.

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat joi, 12 mai, sentințele definitive în dosarul "Colectiv".

Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Pompier Radu Antonita - 7 ani si 6 luni

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#condamnare, #Cristian Popescu Piedone Colectiv, #inchisoare, #reactii, #Alex Dima , #stiri Cristian Popescu Piedone