Cum acționa ”Țeparul cu o mie de fețe” din Suceava: Se dădea procuror DIICOT, avocat, ziarist sau preot și oficia chiar și înmormântări

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 12:49
12187 citiri
Cum acționa ”Țeparul cu o mie de fețe” din Suceava: Se dădea procuror DIICOT, avocat, ziarist sau preot și oficia chiar și înmormântări
Tânărul care pretindea că e procuror FOTO monitorulsv.ro

Un tânăr de 35 de ani, din Dorohoi, a fost condamnat definitiv la peste 6 ani de închisoare pentru înșelăciune, miercuri, 5 ianuarie, după ce a escrocat un pastor neoprotestant cu 11.500 de euro.

Bărbatul se dădea drept procuror DIICOT, avocat sau preot și oficia chiar și înmormântări.

Poreclit ”țeparul cu o mie de fețe”, Sorin Alin Verincianu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la 5 ani, 7 luni și 156 de zile de închisoare. Acesta trebuie să-i plătească victimei, un pastor neoprotestant din Suceava, suma de 11.500 de euro, scrie Monitorul de Suceava.

Bărbatul și-a însușit mai multe identități false în numele cărora a încercat să înșele oamenii și a mai fost condamnat de opt ori pentru înșelăciune.

A fost, pe rând sau concomitent, procuror DIICOT, avocat, preot, ziarist sau inspector sanitar.

În martie 2020, a venit cu un BMW negru, cu șofer personal și cu girofar aprins, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos, unde avea loc o slujbă.

A întrerupt ceremonia religioasă, s-a urcat la balconul bisericii și le-a spus credincioșilor că este procuror DIICOT și se află în urmărirea unui suspect.

A arătat o legimitație falsă, apoi a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat tot cu girofarul aprins.

După două săptămâni, l-a abordat pe pastorul bisericii, de la care a aflat că are un proces ce dura de 7 ani pentru o moștenire și s-a oferit să-l ajute, întrucât, pe lângă funcția de procuror DIICOT, ar fi fost și avocat.

I-a cerut pe loc și apoi în mai multe rânduri diverse sume de bani, pastorul ajungând să-i plătească falsului procuror DIICOT și avocat 56.450 lei, pe parcursul a trei luni.

S-a descoperit că ”țeparul cu o mie de fețe” a mai păcălit un bărbat din zona Vicovului, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea dreptul că circule ”nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”.

În schimbul adeverinței, partea vătămată a fost șoferul personal al escrocului, el crezând în tot acest timp că este la volanul mașinii „domnului procuror”.

Verincianu a escrocat zeci de firme și persoane cu sume mari de bani, pretinzând că este preot și strânge fonduri pentru construirea unei mănăstiri.

Când a fost reținut prima dată de polițiști, bărbatul era îmbrăcat în preot și oficia o slujbă de înmormântare.

Escrocul s-a dat ziarist când i-a șantajat pe cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc, directorul Spitalului Județean Suceava, pe starețele mănăstirilor Voroneț, Probota și Dragomirna, dar și pe un deputat. Acestora le-a cerut bani pentru a nu publica anumite fotografii compromițătoare.

Într-un alt dosar, a fost reținut după ce racola victime în fața parchetului, dându-se avocat și a păcălit mai multe femei care ieșeau de la procurori cu 1.500 de euro și 1.500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#condamnare inchisoare, #inselatorie, #suceava, #procuror, #preot, #ziarist , #inchisoare