Istoric revoltat de avalanșa de simpatie pentru cuplul dictatorial Ceaușescu: "Hai să îi trecem în categoria sfinților, ce ziceți?"

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 23:33
12397 citiri
Istoric revoltat de avalanșa de simpatie pentru cuplul dictatorial Ceaușescu: "Hai să îi trecem în categoria sfinților, ce ziceți?"
Cuplul Ceaușescu FOTO captură YouTube

Ziua de 25 decembrie, când s-au împlinit 32 de ani de la moartea soților Ceaușescu, a scos la iveală, din nou, românii nostalgici după comunism.

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător specializat în studierea arhivelor fostei Securități, a comentat duminică, 26 decembrie, atitudinea celor care își arată sentimentele față de cuplul dictatorial Ceaușescu.

„Probabil o sa îmi stric sărbătorile. Planul era sa inchid tot și sa stau cu cei dragi, sa nu îmi mai bat capul măcar câteva zile. Merit și eu și ei.

Dar nu. Nu am avut ce face și am pus mana pe telefon sa mai vad ce face lumea.

Și dau peste diverse știri cu domni, doamne, domnisori și domnișoare care plâng cu lacrimi de crocodil pe Tovarasul și Tovarășa.

"Argumentele" sunt plictisitor de repetitive, dar probabil ideea este: o minciună repetata la nesfârșit devine adevăr. Tot am învățat ceva de la naziști.

De la istorici rătăciți care amesteca evenimentele cu propriile obsesii religioase și umorile personale, la domnisori născuți după 1990 care s-au format pe site-urile nostalgicilor, toți bat moneda pe "executarea lui Ceauşescu si a soției intr-un proces trucat și în ziua de Crăciun". Hai sa ii trecem în categoria sfinților ce ziceți? Și sa ne închinăm eventual la icoana lor. Oricum, aceeași băieți mai au puțin până ne pun icoana lui Zelea Codreanu în Catedrala Neamului cu "sfinții inchisorilor" cu tot. Nu asa domnule Nasui?

Ca sunteți expert am înțeles și în Securitate (bravo din nou pentru ideea stalinista cu registrul) și în comunism în general.

Mi se pare normal ca dacă toți legionarii cu pistolul în brâu și toporul în mână au ajuns "sfinți" doar pentru ca au venit comuniștii și i-au băgat la închisoare, sa avem și o zi în calendarul religios: "Sfinții Martiri Nicolae și Elena. Omorâți ca sa se distrugă România" . Amin și partikip. Doamne ajuta!”, a transmis Mădălin Hodor.

Istoricul este de părere că sfârșitul soților Ceaușescu a fost o „execuție bine meritată”.

„Nivelul de cretinism este inimaginabil, nivelul de incultura la fel. Dacă Nea Caisa de la Buzău atât poate, ca el o duce rau și decât sa se uite ca e vina lui, da vina pe aia ca l-au impuscat pe Ceasca, ca dacă trăia Ceașca ii făcea lui vila și ii dădea șapte masini, mari noștri infulensari, ziaristi și istoricii luptători cu comunismul (dar numai sa nu fie prietenul nostru securist ca atunci luam pauza) ce probleme au? Istoria este înlocuită de parastase, unde despre morti numai de bine. Nu asa?

Da. Am înțeles. Da. Asa este. Ala nu a fost un proces, a fost o execuție.

Dar o execuție bine meritata.

Vin diverși și spun: capetele de acuzare au fost exagerate, nu s-a respectat dreptul la apărare, decizia a fost luata mai înainte.

Uite, hai sa rămânem la acuzația de "genocid". A făcut Ceauşescu genocid? Sar ăștia: stai bai ca nu a omorât 60.000 cât au scris aia acolo”, a adăugat istoricul.

Hodor susține că dacă Ceaușescu rămânea la putere era mult mai rău în decembrie 1989.

„Da. Intr-adevar în decembrie nu a apucat sa facă cifra. Nu ca ar fi avut vreo rezerva. Ar fi omorât el mai mulți de 60.000 dacă asta l-ar fi ținut la putere. Omora de 10, de 20, de o mie de ori mai mulți. Ne-ar fi omorât pe toți dacă trebuia. Asta flăcăii ăștia în doliu nu par sa ia în considerație. I-ar fi omorât și pe ei și nu mai avea cine îl plânge.

Uite. Genocid. Puneți zecile omorâte când încercau sa treacă granita, puneți sutele de femei moarte pe masa din bucătărie după avorturi, puneți miile care s-au ales cu boli incurabile din cauza condițiilor de viata, puneți copiii omorâți în orfelinate, puneți milioane schiloditi psihic pe viață. Și adaugati fiecare din familiile proprii. Nu exista cred familie în România astăzi care sa nu aibă pe cineva sau sa nu știe pe cineva, care sa fi murit din cauza comunismului și a lui Ceauşescu. Sau sa nu fi rămas cu sechele. Adăugati milioane deci.

Vi se pare ca asta nu e genocid? Vi se pare injusta executia? Vi se pare ca trebuie sa îl plângeți pe Ceauşescu?

Atunci însemna că nu ați priceput nimic și sunteți doar niște rătăciți, avizi de atenție și cu minim de inteligență.

A. Și inca ceva. Bine ca l-au executat. Ca dacă ajungea la proces, era condamnat la 25 de ani, facea vreo 5, era eliberat și prin 2000 îl alegeți singuri si nesiliti de nimeni sa fie dictator pe viata. Isi lua si averea muncita de voi inapoi, isi trimitea nepoteii la studii în State ca sa invete sa va conduca. Perfect constituțional. Și legal nu mai vorbesc.

Mulțumiți lui Iliescu ca l-a executat și v-a scutit sa fiți din nou idioții Europei și pentru asta”, adăugat istoricu.

Ziua de 25 decembrie, pe lângă sărbătoarea Nașterii Domnului, mai are și o altă semnificație pentru români. Pe 25 decembrie 1989 au fost executați soții Nicolae și Elena Ceaușescu.

Și anul acesta români nostalgici după acele vremuri au mers la mormântul celor doi să-i omagieze.

Zeci de oameni au mers sâmbătă, 25 decembrie, la mormântul lui Ceaușescu de la cimitirul Ghencea. Printre ei sunt şi români care s-au născut mult după 1989, potrivit digi24.ro.

„Din dragoste pentru ce a fost odată în România și pentru nedreptatea ce s-a întâmplat pe 25 decembrie, când doi oameni cu o judecată de tip sovietică au fost executați în ziua de Crăciun, legați de mâini și aruncați în groapă ca niște câini. Vin cam la două săptămâni și mă reculeg la mormântul lui Ceaușescu”, a declarat un tânăr de 25 de ani potrivit sursei citate.

Oamenii au explicat de ce vin.

„În primul rând am venit dintr-o chemare interioară, din atitudinea mea interioară, umană”, a declarat o femeie.

„În fiecare an am fost prezent aici, pentru că omul acesta merită respect, respect și admirație”, a spus un bărbat.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#comunism, #nostalgici comunism, #Nicolae Ceausescu, #Madalin Hodor , #comunism