Stațiunea balneară construită de la zero într-un oraș din Ardeal. Au început probele tehnologice la bazine. Când va fi gata FOTO

Autor: N.G.
Joi, 29 Septembrie 2022, ora 10:52 11218 citiri
Constructorul a demarat probele tehnologice la instalații FOTO ocnamuresonline.ro

Complexul Balnear de la Ocna Mureș, care a costat peste 7 milioane de euro, ar urma să fie dat în folosință până la sfârșitul anului. Miercuri, 28 septembrie, au început probele tehnologice la instalațiile complexului.

„Suntem în faza probelor tehnologice. Au început și trebuie să funcționeze 72 de ore toate sistemele de filtrare și de pompare. Se verifică tot ce înseamnă automatizare și instalații. Dacă totul este funcțional putem trece la faza următoare, la recepție. Dacă vineri probele tehnologice sunt ok, săptămâna viitoare vom începe recepția”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici, asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.

FOTO ocnamuresonline.ro

Probele tehnologice la aparatura medicală se vor face când vom angaja personal. Detaliile mărunte necesită mai mult timp decât construcția în sine, însă credem că totul va merge bine”, a completat Silviu Vințeler.

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri.

FOTO ocnamuresonline.ro

În ultima fază se va angaja și personalul care va deservi complexul balnear. „Societatea este deja constituită, va trebui să facem recepția și să mutăm sediul aici. Va trebui să scoatem autorizațiile de la DSP, ISU și probabil dacă dacă totul este în regulă vom da drumul la concursuri într-o săptămână, maxim două. Vom începe cu 35 de angajați urmând să creștem până la 50 aproximativ”, a mai transmis primarul Vințeler.

Inaugurarea noului complex care a costat circa 7 milioane de euro ar urma să aibă loc până la sfârșitul anului 2022. Finanțarea a ost asigurată de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com