Cea mai mare comoară din Spania, găsită într-o peșteră. Descoperire excepțională făcută de un bursuc

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 00:33
7186 citiri
Cea mai mare comoară din Spania, găsită într-o peșteră. Descoperire excepțională făcută de un bursuc
Tezaur de monede romane descoperit în Spania FOTO: El Pais

O echipă de arheologi spanioli a publicat un studiu în revista Universității Autonome din Madrid, în care anunță descoperirea unei adevărate comori într-o peșteră de lângă Grado, în Asturias. Cercetătorii susțin că au găsit, cu ajutorul unui bursuc, un tezaur extraordinar de peste 200 de monede vechi, datând încă din secolul al III-lea.

Experții cred că un bursuc a reușit să dea de urma comorii, probabil în căutarea hranei într-o peșteră, care a fost ascunsă înainte de sosirea suebilor, un popor germanic ce a invadat Peninsula Iberică în anul 409 d.Hr., potrivit Daily Mail.

Arheologii spanioli conduși de Alfonso Fanjul Peraza și Alberto Ceballos Hornero au fost extrem de încântați de această descoperire importantă, un tezaur de 209 monede romane, unele dintre ele fiind concepute foarte departe de locul unde au fost găsite.

Descoperire impresionantă în Țara Sfântă: Dovezi despre Iisus Hristos găsite într-o biserică din deșert VIDEO

Monedele provin de la Londra, Constantinopol, Antiohia, Salonic, Arles, Lyon, Roma și din țările regiunii Adriatice. ”Cantitatea de monede recuperate provine din perioada cuprinsă între secolele al III-lea și al V-lea, iar interesul arheologic al vremurilor de tranziție din perioada medievală timpurie fac din această comoară o descoperire excepțională”, au spus arheologii.

Una dintre monede, care cântărește între 8 și 10 grame, este originară de la Londra, ea fiind realizată din cupru și bronz, dar conține și aproximativ 4% argint. Banii au fost fabricați între domniile împăraților Carus (care a condus Imperiul Roman între 282 și 283 d.Hr.) și Valentian al III-lea (între 425 și 455 d.Hr.).

Secrete despre Isaac Newton ies la iveală: Dezvăluiri despre Dumnezeu și Liberul arbitru, după aproape 350 de ani

În prezent, colecția de monede recuperată de lângă Grado se află în faza de curățare la Muzeul de arheologie din Asturias, Spania, aproape de locul unde a fost găsită. Descoperirea a fost anunțată în revista Prehistory and Archaeology a Universității Autonome din Madrid.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
#comoara, #monede romane, #monede vechi, #descoperire arheologica, #Spania, #Imperiul Roman , #descoperire