Cea mai valoroasă comoară din toate timpurile, de miliarde de dolari: Descoperirea de pe fundul oceanului VIDEO

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 01:30
9982 citiri
Cea mai valoroasă comoară din toate timpurile, de miliarde de dolari: Descoperirea de pe fundul oceanului VIDEO
Vasul San Jose a fost descoperit pe fundul oceanului în Columbia FOTO: Wikimedia

Legendarul naufragiu al galionului San Jose a fost dezvăluit într-o serie de iamgini subacvatice ”fără precedent”. Comorile de la bordul navei ”valorează probabil miliarde dolari, iar epava a fost descoperită în apropierea portului Cartagena din Columbia.

Un vehicul subacvatic operat de la distanță a coborât la aproximativ 1.000 de metri pe fundul oceanului, pentru a filma epava vasului scufundat în anul 1708, potrivit Daily Mail.

Vasul San Jose a fost spaniol și s-a scufundat în călătoria sa spre Panama. Epava a fost descoperită inițial în 2015, dar noile imagini au ”un nivel de claritate, care nu a fost văzut niciodată”.

Galionul San Jose, considerat de istorici că a transportat o comoară care ar valora în prezent miliarde de dolari, s-a scufundat în anul 1708 în apropierea portului Cartagena din Columbia, în Caraibe.

Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO

Ea naviga din Portobelo, ca navă amiral a unei flote pline de comori formată din 14 nave comerciale și trei vase de război spaniole, când a întâlnit o escadrilă britanică lângă Baru.

Acest lucru a dus la o bătălie mortală în timpul căreia rezervoarele navei San Jose au explodat și vasul s-a scufundat, atingând adâncimea de aproximtiv 950 de metri, pe fundul oceanului Atlantic.

Imaginile filmate arată o parte din comorile de la bordul navei, inlcusiv lingouri de aur și monede de aur, tunuri fabricate în Sevilla în 1655 și un serviciu de masă chinezesc intact. Arheologii din Marină și autoritărțile guvernamentale lucrează pentru a determina originea lucrurilor pe baza incripțiilor.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

Președintele Columbiei, Ivan Duque, a anunțat că vehiculul operat de la distanță a filmat epava galionului. Nava se întorcea din Lumea Nouă la curtea regelui Filip al V-lea al Spaniei și era încărcată cu cel puțin 200 de tone de aur, argint și smaralde.

Nava și-a câștigat reputația de ”Sfântul Graal” al epavelor din istorie, deoarece transporta una dintre cele mai valoroase comori din toate timpurile, care valorează în prezent, conform experților, aproximativ 17 miliarde de dolari.

Cum arată echipa probabilă a României pentru meciul contra Columbiei. Surprizele lui Edi Iordănescu
Cum arată echipa probabilă a României pentru meciul contra Columbiei. Surprizele lui Edi Iordănescu
Meciul amical România - Columbia are loc, marţi, de la ora 21.30, pe arena echipei Atletico Madrid. Față de meciul cu Irlanda de Nord, terminat la egalitate, 1-1, Edi Iordănescu a decis să...
Motivul pentru care naționala României joacă diseară într-un echipament neobișnuit FOTO
Motivul pentru care naționala României joacă diseară într-un echipament neobișnuit FOTO
România joacă diseară contra Columbiei, în direct la Antena 1, al doilea meci de pregătire din această primăvară. Organizatorii au anunțat că pentru amicalul Columbia – România s-au...
#comoara, #comoara aur, #san jose, #nava scufundata, #epava, #nava spaniola, #rege spaniol, #columbia, #Cartagena , #descoperire