Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 04:28
28082 citiri
Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO
Comoară nazistă ascunsă în Elveția de 78 de ani FOTO: Economic Times

O adevărată comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari se află în Elveția, după ce un argentinian pe nume Pedro Filipuzzi a descoperit documente care dezvăluie un mister ținut ascuns timp de 78 de ani. Astfel, s-a descoperit o listă cu 12.000 de naziști, care ar fi deținut un cont bancar secret la Credit Suisse.

Căutarea acestei averi ascunse de peste 1 miliard de dolari a fost reaprinsă după ce recent s-a găsit o listă cu 12.000 de foști naziști, care au fugit din Germania în America de Sud, după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit Metro.

Acum, avocați din toată lumea se străduiesc să recupereze averea pierdută în istorie, care a rămas ascunsă în contul secret al băncii Credit Suisse din Elveția, timp de 78 de ani.

Vânătoarea acestei comori naziste este condusă de investigatorul Pedro Filipuzzi, care a descoperit lista celor 12.000 de nume de fasciști, înainte de a o preda Centrului Simon Wiesenthal, o organizație evreiască pentru drepturile omului, care efectuează cercetări privind Holocaustul și vânează naziștii din toată lumea.

Cum ar putea Ucraina să distrugă forța aeriană a lui Putin: Super arma ce va schimba soarta războiului VIDEO

”Credem că este foarte probabil ca aceste conturi bancare latente să dețină banii jefuiți de la victimele evreilor, în conformitate cu legile de la Nurnberg din anii ’30. Știm deja că aveți reclamanți că presupuși moștenitori ai naziștilor din listă”, au spus oficiali ai Centrului Wisenthal într-o scrisoare adresată băncii Credit Suisse.

Anchetatorii cazului au solicitat acces la arhivele băncii Credit Suisse, pentru a recupera fondurile în numele supraviețuitorilor rămași ai Holocaustului.

Avertisment îngrozitor din Ucraina: ”Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

Dr. Ariel Gelblung, care lucrează pentru Centrul Wisenthal, a spus: ”nu toți cei 12.000 de oameni de pe acea listă au transferat bani naziști, dar toți cei care au făcut acest lucru sunt pe acea listă. Banca trebuie să-și deschidă dosarele ca să putem investiga”.

Avocați din Buenos Aires, Washington, Zurich și Berlin sunt acum implicați în căutarea averii pierdute în valoare de 1 miliard de dolari, dar și alți 40 de angajați, inclusiv istorici și experți financiari.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#comoara nazista, #nazisti germania, #conturi secrete Elvetia, #nazisti Al Doilea Razboi Mondial, #nazistii germani , #stiri internationale
Comentarii