Mesajul Ursulei von der Leyen pentru Republica Moldova și Ucraina: „Trebuie să-și facă temele înainte de următoarea etapă a procesului de aderare”

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 07:43 1481 citiri
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen FOTO Twitter

Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat, în urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, că ţările candidate la Uniunea Europeană au "teme de făcut" înainte de următoarea etapă, conform CNN.

Aceasta a făcut declaraţiile în timpul unei scurte conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Consiliului European Charles Michel.

"Toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare, dar sunt convinsă că toate vor acţiona cât mai rapid şi vor lucra cât mai mult posibil pentru a pune în aplicare reformele necesare", a spus Ursula von der Leyen.

Aceasta a scris, într-un mesaj pe Twitter, că decizia de a acorda statutul de ţări candidate pentru republica Moldova şi Ucraina ”ne întăreşte pe toţi”. ”Întăreşte Ucraina, Moldova şi Georgia, în faţa imperialismului rus. Şi întăreşte UE. Pentru că arată încă o dată lumii că suntem uniţi şi puternici în faţa ameninţărilor externe”, afirmă ea.

"Este un mesaj foarte puternic care este transmis. Un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici", a adăugat şi preşedintele Consiliului, Charles Michel, în cadrul conferinţei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News