Planul UE pentru vânzarea mașinilor clasice și după 2035. Soluția Germaniei la problema motoarelor termice poluante

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 15:03
20033 citiri
Planul UE pentru vânzarea mașinilor clasice și după 2035. Soluția Germaniei la problema motoarelor termice poluante
Mașini pe o autostradă aglomerată din vestul Europei FOTO Hepta

Comisia Europeană și Ministerul Transporturilor din Germania au anunțat recent un acord care obligă executivul UE să găsească o modalitate legală de a permite vânzarea de mașini noi cu motor termic și după 2035.

Planul vine ca o paranteză de ultim moment înaintea aprobarea la nivelul Parlamentului European a unui mandat obligatoriu în țările membre, care impune vânzarea exclusivă a vehiculelor cu emisii zero începând cu 2035.

„Am găsit o soluție, împreună cu Germania, privind utilizarea viitoare a combustibililor sintetici (n.r. - e-fuel) în mașinile cu motor termic”, a declarat Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene și șeful Green Deal. „Vom lucra acum pentru a adopta cât mai curând posibil standardele de CO2 pentru industria auto”, a adăugat acesta.

Acordul "taie o cărare" în legislația auto îndelung negociată la Bruxelles și care a fost aproape agreată. Germania, împreună cu un mic club de aliați, au apăsat frâna puternic cu câteva zile înainte de aprobarea finală oficială a unei legi care este punctul central al agendei ecologice a UE, arată o analiză a Politico.

Timmermans a spus că Comisia „va veni rapid” cu „măsuri legale” pentru a adăuga o anexă la lege, introdusă inițial la insistența titanului producător de automobile din Europa, Germania, într-o soluție concretă care să permită vehiculelor cu motoare termice să utilizeze e-combustibili.

Ca prim pas, Comisia Europeană a fost de acord să creeze o nouă categorie de vehicule doar cu e-combustibil în regulamentul auto Euro 6 existent și apoi să integreze această clasificare în legislația controversată privind standardele de CO2 care impune eliminarea treptată a vânzărilor de vehicule noi cu motor cu combustie după 2035.

E-carburanţii sunt obţinuţi prin sintetizarea emisiilor de CO2 captate din aerul înconjurător şi a hidrogenului produs folosind electricitate fără CO2.

Proiectul e-fuel Alliance

Un consorțiu format din giganți industriali din Germania, precum Porsche, Siemens, Enel sau Bosch, investește în Chile în construirea unei fabrici care produce combustibili sintetici. Proiectul extrem de costisitor a fost inițiat de gigantul auto Porsche, pornind de la ideea că peste 70% din toate mașinile produse sub această marcă în istorie sunt încă în circulație.

Ideea ar fi ca bijuteriile auto să poată fi folosite și după intrarea în vigoare a proiectului "zero emisii de dioxid de carbon".

Cea mai mare problemă a benzinei sintetice ar fi aceea că nu este 100% nepoluantă, ci emite "doar" cu 85-90% mai puțin dioxid de carbon.

Al doilea impediment ar fi costul, în acest moment prohibitiv, al litrului de benzină sintetică. Dacă ar fi să fie vândută la pompă acum, benzina sintetică ar costa 10 dolari/ litrul, adică aproximativ 42 de lei/ un litru.

Planul efuel Alliance este să acopere necesarul de combustibil la nivel global până în 2050, un termen îndepărtat față de ținta fixată de UE pentru "revoluția" auto - 2035.

Costul ar urma să scadă totuși progresiv, pe măsură ce fabricile de producere a benzinei se vor înmulți. Estimarea e-fuel Alliance este că, până în 2050, costul unui litru ar urma să varieze între 1,38 and 2,24 Euro, adică foarte apropiat de standardul actual.

Mai mult, oficialii Bosch, și ei implicați în proiect, susțin că un litru de benzină verde va costa în 2030 (atunci când piața globală va fi alimentată în proporție de 12% cu e-Combustibili) 1,20 Euro/ litru.

Proiecțiile susținătorilor proiectului sunt contrazise de experți, care estimează un cost realist de 3-4 euro/ litru în 2030.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#combustibil sintetic, #masini poluante, #masini noi 2035, #restrictie masini ue , #motor