10 moduri în care poți economisi combustibil. Pontul care îți salvează 25% din consumul mașinii

Luni, 20 Februarie 2023, ora 01:19
12977 citiri
10 moduri în care poți economisi combustibil. Pontul care îți salvează 25% din consumul mașinii
Anumite practici pot reduce consumul de combustibil FOTO / Unsplash

Atâta timp cât nu dețineți o mașină electrică, veți avea nevoie de combustibil pentru a circula cu mașina, iar prețurile motorinei și benzinei determină șoferii să caute variante pentru a scoate cât mai puțini bani din portofel.

Există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a economisi combustibil, potrivit revistei auto de specialitate What Car.

1. Continuă să te miști

Mașina consumă mai mult combustibil când pleacă de pe loc, drept urmare este ideal să anticipați traseul și să păstrați o distanță mai mare față de mașina din față, astfel încât să opriți de cât mai puține ori. Când este necesar să frânați, trebuie să o faceți lent, nu brusc.

2. Schimbați viteza corespunzător

Încercați să schimbați viteza cât mai rapid până ajungeți în treapta corespunzătoare, astfel încât motorul să nu se tureze inutil.

3. Nu cărați obiecte grele inutil

Cu cât mașina este mai grea, cu atât va consuma mai mult. Drept urmare faceți ordine în mașină și scăpați de obiectele care nu sunt necesare pentru a nu transforma mașina în spațiu de depozitare.

4. Fără încărcare inutilă

Nu țineți pe mașină cutii portbagaj sau sisteme de prindere a bicicletelor dacă nu le folosiți. Aceste articole creează o rezistență suplimentară la vânt, care are un impact semnificativ asupra consumului mașinii.

5. Presiunea din pneuri

Asigură-te că presiunea din pneuri este cea corespunzătoare. Dacă sunt umflate corect, poți folosi cu până la 25% mai puțin combustibil.

6. Alege traseul cu grijă

Ruta potrivită îți poate salva combustibil. De exemplu, dacă alegi o rută mai lungă vei consuma mai puțin decât dacă alegi una scurtă, dar aglomerată, care presupune multe opriri în trafic.

7. Redu viteza

Cu cât mergi mai încet în treaptă superioară, cu atât mai mult combustibil salvezi. De exemplu, dacă mergi cu 100 de kilometri pe oră în loc de 130 de kilometri, pe autostradă, vei consuma cu aproximativ 40% mai puțin combustibil.

8. Cumperi ulei, salvezi combustibil

Un ulei murdar, plin de impurități, care nu este schimbat periodic, afectează motorul, iar motoarele prost întreținute consumă mai mult combustibil.

9. Oprește facilitățile pe care nu le folosești

Radio, aer condiționat, căldură, dezaburire, lumini, sunt doar câteva dintre facilitățile care au impact asupra consumului de combustibil deoarece consumă energie, ceea ce înseamnă o sarcină mai mare pentru motor. Ține-le pornite doar atunci când ai nevoie de ele.

10. Oprește motorul dacă staționezi mai mult

Mașinile moderne opresc automat motorul la staționare, dar dacă nu aveți această opțiune, faceți acest lucru manual când staționați mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#combustibil masina, #economisire combustibil, #sfaturi , #stiri auto