Comandantul voluntarilor din Belarus care luptă alături de ucraineni a fost lichidat de ruși

Luni, 16 Mai 2022, ora 15:58
10350 citiri
Comandantul voluntarilor din Belarus care luptă alături de ucraineni a fost lichidat de ruși
Între 500 și 1.500 de belaruși luptau de partea Ucrainei FOTO Facebook / Батальён Кастуся Каліноўскага

În timpul eliberării unui sat ucrainean, Pavlo Volat („Giant”), comandantul Batalionului Kastus Kalinowski, care include voluntari din Belarus ce luptă alături de ucraineni, a fost ucis în luptă, se raportează pe pagina oficială de Facebook a batalionului.

„Au încercat să-l ducă la spital în stare critică, dar nu au avut timp...”.

Volat „a fost o adevărată legendă războinică: rănit de multe ori, dar de fiecare dată Pavlo a înșelat moartea - și de fiecare dată s-a întors la luptă” au scris camarazii săi.

Potrivit ziarului independent din Belarus, Nasha Niva, acesta este al șaselea luptător din Belarus care moare în ostilitățile din Ucraina.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În aprilie, șeful de cabinet al opozantei bieloruse Svitlana Tihanovskaya, Valery Kovalevsky, a susținut că între 500 și 1.500 de belaruși luptau de partea Ucrainei. În plus, bielaroșii recurg la acțiuni de gherilă chiar în Belarus.

Înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, zeci de mii de trupe ruse au fost concentrate în Belarus, iar unele au luat parte la războiul de pe teritoriul ucrainean sau au efectuatlovituri cu rachete și aeriene.

Belarusul a negat oficial implicarea sa în războiul împotriva Ucrainei, dar Alexander Lukașenko a recunoscut că a permis Rusiei să folosească infrastructura militară pentru a lovi Ucraina, aparent pentru a preveni o invazie a Belarusului.

În același timp, conform informațiilor ucrainene, armata rusă a planificat o invazie militară și ocuparea Belarusului. După falsificarea alegerilor prezidențiale din Belarus, Forțele Armate Ruse au elaborat un plan de invadare și suprimare a protestelor populare de la Minsk.

Pe 29 aprilie, liderul opoziției unite din Belarus, Svitlana Tikhanovskaya, a cerut Statelor Unite să impună regimului Lukașenko sancțiuni la fel de dure precum au făcut-o Rusiei din cauza invaziei Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Țintă grasă”: Un ofițer de rang înalt al armatei ruse, lichidat în Ucraina după un atac cu rachete Storm Shadow
”Țintă grasă”: Un ofițer de rang înalt al armatei ruse, lichidat în Ucraina după un atac cu rachete Storm Shadow
Un alt ofițer rus de rang înalt a fost eliminat pe frontul din Ucrainei. La Lugansk, comandantul Brigăzii 59 de Gardă a Forțelor Armate Ruse, colonelul Pavel Kropotov, a fost ucis într-un...
Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Comandantul trupelor NATO în Europa a dezvăluit amploarea pierderilor forțelor aeriene ruse în Ucraina
Rusia a pierdut aproximativ 10% din aeronavele sale în mai bine de doi ani de război în Ucraina, a declarat șeful forțelor europene ale Statelor Unite, cu câteva săptămâni înaintea unei...
#comandant, #Voluntari, #Belarus, #omorat, #rusi, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Poza valy9
valy9
rank 1
Din sase au ramas cinci