Fost comandant al NATO: Ar putea veni punctul de cotitură al războiului lui Putin VIDEO

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 00:37
6695 citiri
Fost comandant al NATO: Ar putea veni punctul de cotitură al războiului lui Putin VIDEO
Cancelarul Olaf Scholz a spus că va trimite tancuri Leopard în Ucraina FOTO: Newsweek

Războiul declanșat de Putin în Ucraina a depășit și borna celor 11 luni, iar deznodământul său este departe de a fi știut. Acum, fostul comandant al alianței NATO, James Stavridis susține că trimiterea de tancuri Leopard la Kiev de către Germania ar putea însemna un punct de cotitură în război.

Cancelarul german Olaf Scholz a decis să trimită tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina, a informat marți revista germană Der Spiegel. Va fi trimisă cel puțin o unitate de 14 tancuri în Ucraina, pentru a ajuta la oprirea agresiunii Rusiei, potrivit Newsweek.

Tancurile vor veni din stocurile Bundeswehr-ul, adică din rezerva armatei germane. Berlinul va autoriza, de asemenea, furnizarea acelorași tancuri Leopard către Ucraina și de către alte țări, în special de Polonia.

Când va renunța Putin la Ucraina: Există un singur grup care îl poate opri

„Dacă este adevărat, acesta ar putea fi un adevărat punct de întorsătură în război”, a postat, pe Twitter, Stavridis, un amiral în retrage din Marina SUA. „Bravo, Germania, și „Danke Schoen”.

Generalul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA Richard Newton a declarat duminică la NewsNation că tancurile Leopard sunt „foarte necesare”, adăugând că nu vor putea câștiga un război, dar ar putea ajuta Ucraina într-un domeniu mai larg.

„Tancurile în sine nu vor face o diferență crucială”, a spus Newton. „Ceea ce este crucial aici este crearea unei operațiuni mai eficiente, ceea ce numim noi, „operații combinate”, acțiuni multiple fiind mai mult artilerie și infanterie și apărare aeriană”.

O țară de 100 de milioane de locuitori, mutare surprinzătoare legată de Rusia: Schimbă radical afacerile cu Moscova

Christian Duerr, liderul parlamentar al democraților liberi din Germania, care co-guvernează, a declarat, potrivit portalului de știri t-online, că decizia de a sprijini Ucraina cu tancuri „este un semn puternic de solidaritate” și o decizie pe care nimeni nu a luat-o cu ușurință.

Un purtător de cuvânt al Rheinmetall – producătorul german al tancului Leopard 2 – a declarat pentru presa germană RND că 29 de tancuri Leopard 2A4 ar putea fi puse la dispoziție Kievului de îndată, din aprilie 2023.

Administrația Biden a anunțat miercuri, 25 ianuarie, că va trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina.

Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic anunță decăderea liderului de la Kremlin: Putin pierde controlul în Rusia
Un expert britanic, care a scris cărți despre dictatura lui Adolf Hitler din Germania nazistă, a dezvăluit imaginea președintelui rus ca ”marele protector” al țării sale, mai mult decât...
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge războiul pe teritoriul NATO. "Chiar şi mâine, rachetele pot zbura spre orice stat" FOTO/VIDEO
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din...
#comandant NATO, #Germania tancuri, #tancuri leopard, #tancuri germane, #tancuri Ucraina, #Putin razboi, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina