Coloana de TIR-uri care așteaptă să intre în Ucraina se întinde pe 27 de kilometri. Haos total pe drumul european VIDEO

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 12:25
6286 citiri
Coloana de TIR-uri care așteaptă să intre în Ucraina se întinde pe 27 de kilometri. Haos total pe drumul european VIDEO
Coloana de autotrenuri ce așteaptă la vamă FOTO / captură video newsbucovina

Coloana de TIR-uri care se îndreaptă dinspre Suceava spre Vama Siret, pentru a intra în Ucraina, se întindea în dimineața zilei de joi, 15 decembrie, pe aproximativ 27 de kilometri. Sunt recomandate rute alternative către Rădăuţi şi Siret, pentru autovehiculele cu masa mai mică de 7,5 tone.

Jurnaliștii de la publicația newsbucovina.ro au filmat cum arată traficul în zonă, pe drumul european E85. Din imaginile realizate joi dimineața, în jurul orei 10.00, se vede o coadă uriașă de autotrenuri care se întinde până înainte de comuna suceveană Dărmănești.

De acolo și până la Vama Siret sunt circa 28 de kilometri, arată ro.distance.to.

Unii șoferi de TIR-uri depășesc coloana de autotrenuri, iar conducătorii auto de pe banda opusă ajung să circule și pe acostament, pe marginea șoselei.

La un moment dat, un șofer întreabă ”unde este poliția”.

”Cum rezolvăm treaba asta? Câte permise trebuiau luate aici? (...) Uită-te cam ce poate să ofere statul român înainte de Crăciun! Azi e bine. Nu glumesc. Să vedeți ce va fi în weekend și săptămâna viitoare. (...)

Urmează cu dronele să ne deplasăm.

(...) La Rădăuți cel mai repede se ajunge prin Ungaria”, afirmă retoric ziaristul de la newsbucovina.

Imaginile au surprins și un Duster alb cu numere de înmatriculare de la MAI.

”La această oră, coloana de autotrenuri se desfăşoară pe o distanţă de aproximativ 27 km pe DN 2 spre Vama Siret. În zonă acţionează 4 echipaje de poliţie rutieră şi 3 de ordine publică. Traficul pe DN 2H dinspre Rădăuţi spre Suceava este oprit pentru deblocarea DN 2 în zona Dărmăneşti-Dănila”, au transmis, joi, reprezentanţii Prefecturii Suceava.

La rândul său, Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că, în contextul valorilor crescute de trafic înregistrate pe DN 2 (E85) pe segmentul de drum Suceava-Siret şi obstrucţionarea parţială a circulaţiei în condiţiile afluxului sporit de autotrenuri şi vehicule de mare tonaj care au ca destinaţie Ucraina, acţionează pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.

”Având în vedere limitele infrastructurii şi problematica deosebită generată de situaţia geopolitică din statul vecin, pentru realizarea circulaţiei rutiere în condiţii optime dar şi de siguranţă, poliţiştii Serviciului Rutier recomandă şoferilor de autoturisme şi celor care conduc vehicule cu masa maximă autorizată cel mult de 7,5 tone să utilizeze şi traseele alternative identificate pentru rutele către oraşul Siret şi municipiul Rădăuţi şi zonele arondate”, a transmis IPJ Suceava.

Astfel, pentru circulaţia autoturismelor şi vehiculelor cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone către oraşul Siret şi zonele arondate este recomandată ruta Suceava - DN 29A - Adâncata - Călugăreni - Zvoriştea - DJ 291A - Dealu - Zamostea - Grămeşti - Siret.

Pentru circulaţia autoturismelor şi vehiculelor cu masa maximă autorizată de până la 7,5 tone către municipiul Rădăuţi şi zonele arondate sunt recomandate rutele: Suceava - DN 17 - Păltinoasa - DN 2E - Cacica - Solca - DN 2K - Arbore - Milişăuţi - DN 2H - Rădăuţi (sau din oraşul Solca se poate circula şi pe ruta Marginea – Rădăuţi); Suceava - DJ 178A - Şcheia - Mihoveni - Costâna - Părhăuţi - Todireşti - DJ178 - Comăneşti - Botoşana - DN 2K - Arbore - Milişăuţi - DN 2H - Rădăuţi (sau din comuna Arbore se poate circula şi pe ruta Solca - Marginea - Rădăuţi).

Traficul pe drumul european E85 în zona judeţului Suceava a început să crească de la sfârşitul săptămânii trecute, iar, luni, rândul TIR-urilor care aşteptau să iasă din ţară prin Vama Siret măsura peste 25 de kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
#coloana, #TIR, #suceava, #vama siret, #trafic , #vama