Angajată ISU, condamnată în dosarul Colectiv, dată în urmărire generală. Nu a fost găsită la adresa de domiciliu UPDATE

Vineri, 13 Mai 2022, ora 11:41
8809 citiri
Angajată ISU, condamnată în dosarul Colectiv, dată în urmărire generală. Nu a fost găsită la adresa de domiciliu UPDATE
Antonina Radu, angajată ISU București, dată în urmărire generală FOTO / captură site Poliția Română

Angajata ISU Antonina Radu, condamnată definitiv joi, 12 mai, în dosarul Colectiv, a fost dată în urmărire generală.

UPDATE 12.18 Patru inculpaţi din dosarul Colectiv au fost încarceraţi, în urma deciziei definitive de condamnare pronunţată, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, în timp ce al cincilea a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliu.

"Având în vedere hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, Direcţia Generală de Poliţie (DGPMB) a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. O persoană s-a prezentat la sediul unei subunităţi de poliţie, de unde a fost preluată şi încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităţilor necesare, au fost încarcerate", informează DGPMB, potrivit Agerpres.

Antonina Radu, unul dintre cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti condamnaţi în dosarul Colectiv, a fost dată în urmărire, fiind emis mandat de arestare european, după ce nu a fost găsită la domiciliul său.

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

În acelaşi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare (la instanţa de fond, cei trei primiseră câte 11 ani şi 8 luni):

* Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni de închisoare;

* Costin Mincu - 8 ani de închisoare;

* Alin George Anastasescu - 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Știre inițială:

Antonina Radu a fost condamnată definitiv la 8 ani şi 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, fiind acuzată că a făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Dat fiind că nu a fost găsită la adresa de domiciliu şi nici nu s-a prezentat pentru a se preda în vederea încarcerării, ea a fost dată în urmărire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Apelurile la 112 vor fi localizate cu o mai mare acuratețe. Noul sistem va fi folosit doar pe timpul gestionării unor situații de urgență
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de...
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
S-au umflat râurile. E risc de viituri în mai multe județe ale țării, până joi, la miezul nopții
A plouat torențial în mai multe zone ale țării, iar cantitățile mari de precipitații au dus la umflarea unor râuri existând riscul ca acestea să iasă din matcă, informează hidrologii....
#colectiv, #ISU, #dosarul colectiv, #urmarire nationala , #dosarul Colectiv