Care este cel mai mare coeficient de inteligență IQ din lume: Ce persoane sunt în topul mondial VIDEO

Sambata, 24 Decembrie 2022, ora 02:23
36600 citiri
Care este cel mai mare coeficient de inteligență IQ din lume: Ce persoane sunt în topul mondial VIDEO
Terence Tao are cel mai mare coeficient IQ din lume FOTO: ZME News

Coeficientul de inteligență IQ (Intelligence Quotient) reprezintă un concept și un scor numeric bazat pe teste standardizate, care încearcă să măsoare inteligența generală a oamenilor. Testele moderne de IQ măsoară capacitatea unei persoane de a raționa și de a utiliza informațiile pentru a rezolva diverse probleme prin întrebări și puzzle-uri.

Trebuie menționat faptul că nivelul IQ-ului mediu al oamenilor este de aproximativ 100, un scor de 130 desemnează o persoană ”dotată”, iar peste 160 se vorbește despre un geniu, potrivit ZME Science.

Se crede în general că cel mai mare scor IQ înregistrat vreodată în lume este cel al lui William James Sidis (1898-1944), despre care se crede că a avut un IQ între 250 și 300. Acest lucru l-ar plasa în top 0,000001% din populație. din punct de vedere al inteligenței.

NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO

Sidis, american, era un copil-minune care era capabil să citească la vârsta de 18 luni și știa să vorbească fluent mai multe limbi până când era adolescent. Cu toate acestea, unii critici susțin că scorul său ar fi fost umflat din cauza atenției mass-media pe care a primit-o în calitate de copil minune.

Sidis putea să citească engleză până la vârsta de doi ani și să scrie în franceză până la vârsta de patru ani. La vârsta de cinci ani, tânărul Sidis a conceput o formulă prin care se putea afla ziua săptămânii pentru orice dată istorică. Când avea opt, a făcut un nou tabel logaritmic bazat pe numărul 12.

La vârsta de 12 ani, Sidis a fost admis la Harvard, unde a scris teorii despre „corpurile cu a patra dimensiune” și a absolvit Magna Cum Laude înainte de a împlini vârsta de șaisprezece ani. La această vârstă, Sidis putea deja să vorbească și să citească fluent în franceză, germană, rusă, greacă, latină, armeană și turcă.

Însă, cel mai de încredere scor record de IQ îi aparține matematicianului Terence Tao, cu un IQ confirmat de 230. Tao este un matematician australo-american născut în 1975, care a dat dovadă de o aptitudine formidabilă pentru matematică încă de la o vârstă foarte fragedă. A intrat în liceu la vârsta de 7 ani, unde a început să ia cursuri de matematică. Și-a obținut diploma de licență la 16 ani și doctoratul la 21.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

De-a lungul anilor, Tao a câștigat o mulțime de premii prestigioase pentru munca sa, inclusiv medalia Fields (care este ca și Premiul Nobel pentru matematică) și grantul Fundației MacArthur (care este adesea denumit „premiul de geniu”). În prezent, Tao este profesor de matematică și catedră James și Carol Collins la Universitatea din California (UCLA) din Statele Unite.

Al doilea cel mai mare IQ din lume confirmat a fost de 225, obținut de Christopher Hirata. El avea doar 13 ani când a câștigat medalia de aur la Olimpiada internațională de fizică din 1996. De la 14 la 18 ani el a studiat la Universitatea Caltech, absolvind în 2001.

Alți oameni care au sau au avut un IQ foarte mare: șahistul Gary Kasparov-180, Johann Goethe -225, Albert Einstein-160, Leonardo da Vinci -160, Isaac Newton -190.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#coeficient IQ, #coeficient inteligenta, #inteligenta, #inteligenta oameni, #cei mai inteligenti oameni, #teste inteligenta IQ , #fenomen
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Inteligența și artimetica... D-aia cei mai sunt umanioți'?