Ședință PNL - PSD pe fondul tensiunilor din coaliție. Florin Cîțu a solicitat o discuție despre energie, pandemie și dobânzile mari de la împrumuturi SURSE

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 10:50 2534 citiri
Liderul PNL Florin Cîțu a solicitat și el o ședință cu PSD

Liderii PNL și PSD se întâlnesc joi, 20 ianuarie, în contextul tensiunilor din coaliția de guvernare care au apărut în ultimele săptămâni, conform unor surse politice.

Sursele citate au mai explicat pentru Ziare.com că liderul PNL Florin Cîțu a cerut o ședință online a coaliției în care să se discute despre energie, pandemie și dobânzile mari de la împrumuturi. Pe de altă parte, Florin Cîțu consideră că dacă există probleme personale între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan, cei doi trebuie să le discute in afara coaliției

Întâlnirea ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi, fără însă să fie stabilită o oră concretă, mai arată sursele citate.

Cu o seară în urmă, Marcel Ciolacu a cerut pe Facebook o ședință „de urgență” a coaliției de guvernare după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat o serie de critici la adresa social-democraților. Acesta din urmă a precizat că partidul său ar fi trebui să ceară înlocuirea lui Rafila după atacurile pe care le-a făcut la adresa lui Florin Cîţu privind certificatul verde şi campania de vaccinare.

”După această declaraţie, dacă ar fi existat o şedinţă de coaliţie, dar din păcate 30 de zile nu au fost şedinţe de coaliţie, ar fi trebuit, ca în spatele uşilor închise, să solicităm înlocuirea domnului Rafila. Pentru că atunci când porneşti la un drum, nu poţi ca unul să îţi pună piedică, pentru că vom cădea cu toţii”, a explicat liberalul.

La câteva zeci de minute distanță, Ciolacu a a acuzat PNL că a rămas „captiv în paradigma” coaliției cu USR.

„Am înţeles că Rareş Bogdan a pus batistuţa pe globul de cristal şi a văzut că se va rupe coaliţia peste un an. Hai să îi curmăm suferinţa! Cer mâine de urgenţă o şedinţă a coaliţiei, pentru că PSD nu răspunde de trecut şi a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”, a scris Ciolacu pe Facebook.

În tot acest timp, PSD și PNL se ceartă pe meritul privind reducerea facturilor și caută să mascheze ineficiența guvernului.

În ultimele săptămâni, tensiunile dintre PNL și PSD au devenit din ce în ce mai mari pe fondul legii privind certificatul verde la locul de muncă dar și a crizei facturilor la energie, subiecte despre care Ziare.com a scris în repetate rânduri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News