Fost ministru de Finanțe: „Pericolul recesiunii este la colț”. Schimbul de replici dintre PSD și PNL a trecut de la comasare la teme economice

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 22:20
3046 citiri
Fost ministru de Finanțe: „Pericolul recesiunii este la colț”. Schimbul de replici dintre PSD și PNL a trecut de la comasare la teme economice
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat duminică, 18 februarie, în contextul blocajului din coaliţie pe tema comasării alegerilor, că el crede că cele două partide ar fi trebuit să se întrunească mai des pe alte probleme, care îi interesează pe cetăţeni, subliniind că este un an deosebit de greu, în care pericolele pentru România nu au dispărut, iar pericolul recesiunii este la colţ.

„Cred că coaliţia ar fi trebuit să se întrunească mai des pe alte probleme, care îi interesează pe cetăţeni. Noi, totuşi, avem de gestionat situaţii complicate, cu manifestaţii de la fermieri, cu transportatori. Cred că acolo ar fi fost mai util să avem nişte şedinţe, chiar şi din partea unora care încă sunt demnitari, deputaţi sau senatori, poate nu vor mai fi”, a spus Adrian Câciu la Antena 3.

El a precizat că a văzut ”declaraţii de la personaje din zona marginală a politicii, care fac declaraţii bombastice şi întotdeauna se ancorează la personajul principal ca să fie băgaţi în seamă de presă”. ”Am auzit că domnul Sighiartău că este foarte vocal. Cu tot respectul, nu l-am văzut la nicio coaliţie, nu l-am văzut în Guvern, nu l-am văzut a fi un lider PNL”, a subliniat Câciu.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”Guvernul merge înainte şi ne vedem de ce avem de făcut”. ”E un an deosebit de greu, pericolele pentru România nu au dispărut, pericolul recesiunii este la colţul României”, a completat Adrian Câciu, arătând că datele arată o anumită contracţiei a economiei.

Ministrul Agriculturii: Văd că după ce s-au terminat protestele fermierilor şi transportatorilor, cei de la Partidul Naţional Liberal practic înroşesc telefoanele pentru a cere coaliţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că liberalii membri ai coaliţiei de guvernare „au stat pitiţi” cât timp au avut loc protestele fermierilor şi ale transportatorilor, el spunând că după ce acestea s-au încheiat cei de la PNL „înroşesc telefoanele pentru a cere coaliţie”.

”Eu nu fac parte din coaliţie, dar văd că după ce s-au terminat protestele fermierilor şi transportatorilor, Partidul Naţional Liberal practic înroşesc telefoanele pentru a cere coaliţie. În momentul în care au fost acele proteste, eu nu am văzut din partea Partidului Naţional Liberal că a solicitat o coaliţie, practic cred că s-au pitit un pic de acele proteste. După ce au fost finalizate şi măsurile au fost luate – foarte bune, atât către fermieri cât şi către protestatari – au început să sune pentru coaliţie. Pe noi, Partidul Social Democrat, ne interesează, practic, guvernarea. Spun acest lucru pentru că fermierii, şi oamenii, în general, aşteaptă soluţii de la guvernanţi”, a afirmat Florin Barbu duminică seară, la Digi 24.

Ministrul Agriculturii subliniază că prioritatea PSD, în acest moment, o reprezintă „partea de guvernare”.

Barbu precizează că o coaliţie cu PNL, după alegerile din acest an, se va realiza „în funcţie de scorul electoral şi dacă avem majoritatea necesar să guvernăm, în continuare, împreună”.

Barbu exclude ideea ca PSD să susţină un alt candidat decât pe cel propriu la preşedinţia României.

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#coalitie psd pnl, #comasare alegeri, #adrian caciu , #stiri politice