Marcel Ciolacu dă șanse mari coaliției cu PNL: ”Cred că are un viitor şi după 2024”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 21:37 1773 citiri
Liderul PSD a sublinat că, pentru a face reformele asumate, este nevoie de mai mult timp FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat într-un interviu pentru Reuters că, în ciuda diferențelor politice, actuala coaliție guvernamentală va funcționa cel puțin până la alegerile din 2024.

Liderul PSD a subliniat că, pentru a face reformele asumate, este nevoie de mai mult timp.

”Când ai o majoritate mare în Parlament, trebuie să faci şi lucruri. Cred că această coaliţie va funcţiona până în 2024 şi cred că are un viitor şi după 2024, cu aceeaşi structură. Nu poţi face lucruri doar în trei ani, România trebuie să revină la stabilitate politică”, a declarat Ciolacu.

Reuters notează că Guvernul, în funcţie de trei luni, controlează aproximativ 70% din mandatele legislative, dar social-democraţii de stânga şi liberalii de centru - foşti rivali - nu sunt de acord cu privire la planurile de impozitare, creşterea salariilor şi a pensiilor, precum şi sfera măsurilor de sprijin pentru creşterea facturilor la energie.

Pieţele, agenţiile de rating şi observatorii internaţionali şi-au exprimat îndoielile că această coaliţie va fi de lungă durată, extinzând un model de schimbări rapide la vârf. Ţara a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

Ciolacu a anunțat că Guvernul va extinde o schemă de sprijin energetic prin plafonarea preţurilor şi subvenţii pentru gospodării şi companii mici după expirarea acesteia în martie, respingând o propunere anterioară de reducere a taxei pe valoarea adăugată pentru preţurile la energie electrică începând din aprilie.

”Dacă preţurile rămân plafonate, de ce să scazi TVA-ul?”, a afirmat liderul PSD.

El a mai afirmat că România trebuie să investească în producţia de energie şi să devină independentă din acest punct de vedere în următorii trei ani. Ciolacu a menţionat că Parlamentul va aproba modificări la o taxă offshore, care a împiedicat proiectele de gaze la Marea Neagră.

”Sunt ferm convins că vom găsi soluţia corectă pentru statul român în materie de impozitare şi ca investitorii să realizeze aceste proiecte, cu siguranţă în această sesiune parlamentară, este una dintre priorităţi”, a mai spus preşedintele PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News