Marcel Ciolacu vrea „relație pe termen lung” cu PNL. „După alegeri soluţia rămâne tot o coaliţie”

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 22:07 2666 citiri
Președintele PSD Marcel Ciolacu FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat duminică, 17 aprilie, la Antena 3, despre viitorul coaliţiei de guvernare, că după alegeri, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, soluţia rămâne tot o coaliţie.

Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş, a mai spus Ciolacu, el confirmând că, după preluarea de către Nicolae Ciucă a şefiei PNL, se va face rotaţia premierilor, în mai 2023.

”După alegeri, cum arată în acest moment procentele şi formaţiunile care vor intra în viitorul Parlament, din punctul meu de vedere, soluţia rămâne tot o coaliţie”, a spus preşedintele PSD.

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: ”Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş. Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”.

Marcel Ciolacu a precizat că au demonstrat că au capactatea de se uni şi a trage căruţă în aceeaşi direcţie, pentru a găsi cele mai bune soluţii.

”Avem acest dialog în interiorul coaliţiei, chiar dacă domnul prim-ministru a devenit între timp preşedintele PNL, şi devenind automat adversar politic al meu şi al PSD-ului”, a arătat preşedintele PSD.

Despre rotaţia premierilor, potrivit protocolului coaliţiei, Ciolacu a spus: ”Domnul Ciucă, fiind preşedintele partidului, va veni cu siguranţă un premier din partea PSD. Important este ca şi până atunci să fim eficienţi”, a spus Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com