Ce notă dă ministrul de Interne colaborării cu PSD: ”PNL nu participă la guvernări în calitate de partid balama”

Luni, 23 Mai 2022, ora 21:58 2094 citiri
Ministrul de Interne, Lucian Bode FOTO gov.ro

Secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a vorbit luni, 23 mai, despre colaborarea cu PSD și viitoarele alegeri.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, ce notă dă colaborării cu PSD, secretarul general interimar al PNL, Lucian Bode, a afirmat: ”7! Toate sondajele indică astăzi un grad de acceptabilitate a acestei coaliţii de peste 60%, de aceea mi-am permis să dau nota 7, luând ca reper ceea ce spun românii”.

Ministrul de Interne a precizat că PNL nu este ”partid balama”.

”Să fie foarte clar: PNL dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid balama. Sunt absolut convins că, în 2024, PNL poate da guvernarea României, depinde doar de noi”, a adăugat secretarul general al liberalilor.

Acesta apreciază că este important să fie depăşită ”această criză de securitate”, iar liberalii să se consolideze ca ”cel mai mare partid de dreapta”.

”Să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său (...) Am convingerea că PNL va demonstra că merită să guverneze România şi după 2024”, a mai afirmat Bode.

Întrebat dacă PNL ia în considerare o candidatură comună la alegerile prezidenţiale cu PSD, Bode aspus: ”Este dificil de răspuns la această întrebare (...) PNL are capacitatea de a promova o persoană care să candideze şi să câştige alegerile prezidenţiale”.

În ceea ce priveşte candidaturi comune la parlamentare, Bode a precizat că s-a mai făcut asta: ”Trebuie să învăţăm din ce a fost bine, din ce a funcţionat şi ce nu a funcţionat, nu cred că este bine să repetăm greşelile trecutului”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News