Klaus Iohannis este mulțumit de coaliția PSD-PNL. Ce șanse îi dă după alegerile din 2024

Joi, 17 Februarie 2022, ora 20:39 2850 citiri
Klaus Iohannis a precizat că actuala coliție a fost gândită pentru ”a guverna acum” FOTO Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 17 februarie, că, în ciuda unor neînțelegeri, este mulțumit de modul în care funcționează Guvernul PSD-PNL.

Șeful statului a fost întrebat joi seară, la Bruxelles, dacă este mulţumit de coaliție şi ce crede despre viitorul ei, dacă va rezista și după alegerile din 2024.

”Este o coaliţie care este gândită pentru a guverna România acum. Ce va fi după alegerile din 2024 cred că nimeni nu poate să vă spună, însă, dacă coaliţia ţine până în 2024 şi vine cu rezultate bune, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, fiindcă este nevoie în această perioadă de un Guvern care gestionează şi crizele şi complicaţiile, dar şi oportunităţile, dacă ne gândim numai la banii europeni mulţi care pot fi folosiţi pentru România şi pentru români. Eu sunt mulţumit de cum funcţionează guvernul. În coaliţie, sigur, este încă multă nevoie de armonizare între poziţii şi este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune şi pentru a negocia punctele divergente”, a răspuns Klaus Iohannis.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei şi la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană - Uniunea Africană, care va continua şi vineri. Tot vineri, şeful statului va avea, în marja participării la Summitul UE - Uniunea Africană, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com