Președintele PNL București: ”Mă simt ca într-o guvernare PSD”. Ce șanse îi dă premierului Ciucă

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 22:38
2711 citiri
Președintele PNL București: ”Mă simt ca într-o guvernare PSD”. Ce șanse îi dă premierului Ciucă
Primarul Sectorului 6 spune că e un lucru bun că avem un buget la timp FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a declarat luni, 20 decembrie, că nu crede că în țara noastră se pot face coaliții politice corecte. Liberalul și-a exprimat nemulțumirea că, în actualul guvern, PSD are cele mai importante ministere, mai ales pe cel al Finanțelor.

Despre discuțiile din PNL legate de modul în care au fost împărţiţi banii în bugetul pe 2022, Ciucu a arătat că ”este o oarecare nemulţumire”.

”Acum la ce vă aşteptaţi? Când toate ministerele importante sunt la PSD şi ministrul de Finanţe este de la PSD, vă aşteptaţi la altceva? Eu mă simt ca într-o guvernare PSD, nu ştiu de unde surpriza. Nu mă aşteptam la altceva. Nu cred în colaborări corecte între partenerii de coaliţie, în România. Fiecare îşi maximizează şansele”, a spus primarul Sectorului 6 luni seară, la Profit TV.

Acesta a afirmat că încă nu a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă, însă ”PNL încă îi mai dă ceva timp, pentru că are o agenda plină”.

”Acum sunt unii foarte băgăreţi, şi unii ca noi care au nişte aşteptări: te-am susţinut, poate ne bagi şi pe noi în seamă, dar nu suntem atât de insistenţi... Îţi dau telefon o dată, a doua oară, a treia oară, după aia e clar că nu vrea să mă vadă, dar şi sprijinul politic va fi în consecinţă”, a comentat Ciucu, precizând că s-a întâlnit cu premierul vinerea trecută, la ședința cu primarii de municipii, şi este un dialog institutional între ei. ”Aşteptăm ca Guvernul să facă ce a promis primarilor, aştept să văd ce proiecte are pentru Bucureşti”, a mai spus liderul PNL București.

Ciucu a comentat şi atmosfera din Partidul Naţional LIberal, după ce Florin Cîţu a devenit liderul partidului. Potrivit acestuia, politicienii sunt oameni care au trecut prin diverse etape, iar politica te formează, pentru că eşti pus în multe situaţii-limită.

”Nu eşti un politician bun peste noapte. Florin Cîţu nu s-a maturizat, are deja 4 ani în politică, în PNL, şi partidele trebuie să îşi aleagă acei oameni care au şi competenţe politice să negocieze. Sper să nu se supere pe mine, dar cred că mai multă experienţă i-ar fi spus că nu trebuia să îl demită pe Stelian Ion înainte de Congres”, a afirmat Ciucu despre preşedintele PNL.

Despre noua guvernare cu PSD, Ciucu a arătat că ”s-au mişcat foarte bine” cu proiectul bugetului pe 2022.

”Eu, ca primar, sunt încântat că am putea avea buget până la sfârşitul anului, pentru mine contează mai puţin cum arată, ci să fie. Voi putea veni cu propriul buget. Am mai mult timp să îmi fac proiectele”, a arătat Ciucu, adăugând că anul trecut am avut bugetul în aprilie. ”Faptul că am putea avea buget, ce să zic, felicitări Guvern, nu pot decât să fiu încântat”, a spus el.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
#coalitie psd pnl, #ciprian ciucu, #liderul pnl bucuresti, #buget 2022, #guvern PSD, #premierul nicolae ciuca, #Florin Citu, #PNL , #stiri ciprian ciucu
Comentarii