Nicolae Ciucă, despre coaliția cu PSD: ”Chiar dacă pare împotriva firii, totuşi, a asigurat stabilitatea de care aveam nevoie”

Marti, 24 Mai 2022, ora 19:14 1501 citiri
Premierul a transmis că liniile de abordare politică a partidelor care compun coaliția nu s-au modificat FOTO Facebook / PNL

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marți, 24 mai, despre beneficiile coaliției PNL - PSD, deși a admis că ”pare a fi împotriva firii”.

Declarațiile au fost făcute la simpozionul ”PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”, organizat la Biblioteca Centrală Universitară.

”Avem nevoie să construim, avem nevoie să facem proiecte şi ele trebuie să fie adaptate la tot ceea ce înseamnă dinamica şi evoluţia evenimentelor pe care le trăim. Pentru toate acestea, ca să putem să creăm proiecte, avem nevoie de stabilitate. Or, într-o situaţie în care totul a fost dat peste cap, de la efectele crizei pandemice la efectele crizei preţurilor la energie şi gaze, la efectele produse de invazia ilegală şi neprovocată a forţelor ruse în Ucraina, sunt elemente care caracterizează situaţia de astăzi şi într-adevăr nu este uşor să guvernezi. Pentru o guvernare este foarte important să găsim soluţii. În situaţii de criză s-a găsit o soluţie, soluţia aceea de a realiza o coaliţie, chiar dacă pare la un moment dat împotriva firii totuşi, a asigurat în cele şase luni de zile stabilitatea de care aveam nevoie, astfel încât România să poată să-şi realizeze obiectivele pe care şi le-a propus. Şi, în momentul de faţă, sigur este doar un rezultat de etapă, avem o creştere economică, am reuşit ca împreună cu ceilalţi membri ai coaliţiei să putem să asigurăm echilibrul şi încrederea investitorilor, astfel încât să păstrăm echilibrul economic, locurile de muncă şi să putem să ne ocupăm şi de cei care sunt vulnerabili şi afectaţi de toate aceste efecte”, a afirmat Ciucă.

Această coaliţie, potrivit premierului liberal, nu înseamnă modificarea liniilor de abordare politică a partidelor care o compun.

”Asta nu înseamnă că în această coaliţie ne modificăm liniile de abordare politică, de soluţii politice şi se realizează un amalgam de conştiinţe politice. Nu. Avem fiecare linia noastră de urmat, avem fiecare proiectele noastre şi sunt convins că, aşa cum cunosc eu echipa PNL prezentă aici, cu membrii PNL vom reuşi să ne păstrăm în continuare identitatea şi să punem în aplicare politicile PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

În final, el a ţinut să le mulţumească foştilor preşedinţi ai PNL.

”Nu închei înainte de a le mulţumi celor patru preşedinţi ai PNL prezenţi aici în sală. Cred că nu greşesc: domnul Valeriu Stoica, domnul Crin Antonescu, domnul Vasile Blaga şi doamna Roberta Anastase. Scuze, scuze, scuze... Roberta Anastase nu a fost preşedinte al PNL”, a afirmat premierul Ciucă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News