Ultimatum pentru ministrul de Finanțe Adrian Câciu. Cum arată propunerile PNL din ședința de coaliție SURSE

Marti, 22 Februarie 2022, ora 10:25 5903 citiri
Liderii coaliției vorbesc iar despre revocări de miniștri FOTO Hepta

Coaliția de guvernare se întâlnește marți, 22 februarie, într-o ședință în care principalul subiect va fi criza din energie. Conform unor surse politice, liderul PNL Florin Cîțu va mai propune reducerea CAS și TVA și va da un ultimatum pentru ministrul de Finanțe PSD.

PNL va propune, marţi, în şedinţa coaliţiei, prelungirea compensării facturilor şi în aprilie. Totodată, liberalii cer pact pe energie până în anul 2026, prin care o sumă fixă să fie investită anual în acest domeniu.

Totodată, conform surselor citate, în ședința coaliției de azi liderul PNL Florin Cîțu își va susține măsurile privind reducerea CAS și TVA. Președintele liberal va mai susține orice scădere de taxe și contribuții, precum reducerea accizei la carburant, doar dacă estimările positive pe subiect ale ministrului de Finanțe se adeveresc. În caz contrat, liberalii vor presa revocarea ministrului de Finanțe Adrian Câciu, mai arată sursele citate de Ziare.com.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a prezentat, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, stadiul discuţiilor şi analizelor Guvernului privind soluţiile la problema creşterii preţurilor din zona energiei.

El a avut, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire cu membri ai Cabinetului pe tema gestionării efectelor creşterii preţurilor la energie.

Măsurile discutate în Guvern sunt pe termen lung şi sunt conforme Directivei europene adoptate la finalul anului, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Parlament.

"Lucrăm pe mai multe scenarii, dar nu vrem să rezolvăm o problemă de două-trei-cinci luni. Vrem o soluţie pe un termen mai lung şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere: Ministerul Energiei, ANRE-ul şi Finanţele, vizavi de impozitări, şi Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim şi la investiţiile care vor fi", a afirmat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News