Tensiuni între PSD și PNL. „Un coleg din coaliţie dă declaraţii contondente și ne mai ceartă”

Duminica, 30 Octombrie 2022, ora 16:06
2709 citiri
Tensiuni între PSD și PNL. „Un coleg din coaliţie dă declaraţii contondente și ne mai ceartă”
Tensiuni între partidele conduse de Ciucă și Ciolacu FOTO Hepta

Vicepreşedinta PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, duminică, 30 octombrie, la Liga Aleşilor Locali ai PNL de la Piteşti, că a observat că unul dintre partenerii de coaliţie, referindu-se la Marcel Ciolacu face declaraţii contondente la adresa liberalilor, în deplasările pe la organizaţiile PSD din ţară. Preşedinta interimară a Senatului a adăugat că îşi doreşte să fie de durată coaliţia şi i-a transmis liderului social-democraţiilor: „Noi zâmbim şi ne vedem serioşi de treabă”.

„Am văzut zilele acestea că un coleg din coaliţie, una stabilă de altfel şi pe care o doresc de durată pentru ca România trece printr-o perioadă complicată, dă declaraţii contondente pe unde merge prin ţară şi ne mai ceartă. Noi zâmbim şi ne vedem serioşi de treabă. Şi comunicăm adevărul, chiar dacă îi mai supără pe alţii, trebuie să comunicăm adevărul. Despre ce am făcut şi despre ce vom face”, a afirmat Alina Gorghiu, la conferinţa de alegeri a Ligii Aleşilor Locali Argeş care a avut loc duminică la Piteşti.

Ea a reamintit că guvernele liberale au majorat pensiile în 2020 şi 2022, iar „la începutul lui 2023, PNL, cu premier liberal, va opera a 3-a creştere consecutivă semnificativă a punctului de pensie”.

„Guvernul liberal a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% - cea mai mare creştere din Europa - cât şi la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10%. Şi o sa vedeţi, ca vom creste şi la începutul lui ianuarie 2023 punctul de pensie astfel încât sâ acopere inflaţia, aşa cum Preşedintele României ne-a cerut, cum Premierul a anunţat. Suntem singurul partid care de trei ori la rând, subliniez pentru că îşi arogă alţii meritele şi spun că fără ei la guvernare nu s-ar fi întâmplat acest lucru. S-a întâmplat fără ei la guvernare de două ori, se întâmplă acum tot cu premier liberal şi avem cu ce să ne mândrim. Ştim să ţinem şi cu mediul economic, şi cu antreprenorii, dar respectăm şi pensionarul, şi categoriile vulnerabile”, a adăugat Gorghiu.

„În luna ianuarie, tot 2022, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectaţi de creşterile de preţuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar celor cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei. lar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei”, a mai spus vicepreşedinta PNL.

Marcel Ciolacu a afirmat, în discursul susţinut, joi la conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Dolj, că este deranjat de faptul că unii parteneri de guvernare încearcă să uite adevărul.

„Ce mă deranjează azi este că unii din partenerii noştri de guvernare încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declaraţii acest adevăr. Este de datoria mea şi a dumneavoastră să le reamintim adevărul. În noiembrie 2019 - noiembrie 2021 datoria publică a crescut de la 36,9 din PIB la 49% din PIB, de la 364,9 miliarde la 558,8 miliarde. La deficit, mai grav. PSD a lăsat finanţele ţării la un deficit bugetat de 2,8% în octombrie 2019, după care experţii, cred că Cîţu şi Vîlceanu, dânşii au fost la Finanţe, au urcat în 2020 deficitul la o cifră astronomică, de aproape 10% din PIB”, a explicat Ciolacu.

Întrebat ulterior, într-o conferinţă de presă dacă a demarat o campanie împotriva liberalilor, Ciolacu a precizat că nu şi a adăugat că a vorbit despre nişte adevăruri, fapte care s-au petrecut în trecut, însă nu a acuzat niciun coleg şi niciun coleg nu i-a reproşat că a pornit vreo campanie.

De asemenea, Ciolacu a precizat, vineri seară, că-şi doreşte să construiască cu preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, dar nu mai vrea ca social-democraţii să fie atacaţi şi să se ceară înlocuiri de miniştri „pe nedrept”. Liderul PSD a reiterat ideea că datoria publică enormă nu a fost generată de PSD.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#coalitie de guvernare, #PSD, #PNL, #Alina Gorghiu, #marcel ciolacu , #stiri politice