Scandal în teritoriu între PNL și PSD. „L-am sunat pe Marcel Ciolacu şi i-am transmis că răbdarea PNL se apropie de sfârşit”

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 14:40
4750 citiri
Scandal în teritoriu între PNL și PSD. „L-am sunat pe Marcel Ciolacu şi i-am transmis că răbdarea PNL se apropie de sfârşit”
Împărțirea funcțiilor în coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a adus nemulțumiri în unele filiale FOTO Hepta

Împărțirea funcțiilor în coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a adus nemulțumiri în unele filiale.

Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că discuţiile cu PSD Iaşi sunt blocate, din cauza atacurilor repetate ale liderului ieşean social-democtrat la adresa liberalilor, el precizând că până ce situaţia nu se va calma nu va sta la masă cu reprezentanţii PSD Iaşi.

Alexandru Muraru a declarat pentru News.ro că nemulţumirile PNL au drept cauză unele ieşiri publice ale şefului PSD Iaşi, Maricel Popa, prin care acesta i-a criticat pe liberali.

“Am semne de întrebare privind felul în care comunică ai noştri parteneri de la PSD Iaşi. Eu sunt principial. Când un partener al coaliţiei continuă să atace celălalt partener, până nu văd o redresare a situaţiei şi o calmare, nu mă pot aşeza la masă cu ei. L-am sunat pe preşedintele Marcel Ciolacu şi i-am spus despre situaţia de la Iaşi. I-am transmis că răbdarea PNL se apropie de sfârşit“, a declarat Alexandru Muraru, şeful filialei judeţene PNL Iaşi.

El a precizat că atunci când eşti într-o coaliţie, trebuie să-ţi respecţi partenerul de guvernare, şi că acest lucru nu se întâmplă la Iaşi.

“S-a instalat prefectul PSD la Iaşi. Păi tu vorbeşti despre nu ştiu ce administraţie liberală ce împărţea bani după culoarea politică? Când faci asemenea afirmaţii, înseamnă că nu înţelegi ce înseamnă o coaliţie politică. O coaliţie înseamnă un parteneriat politic pe nişte principii clare. Eu joc cu toate cărţile pe masă. Nu am firme sau alte interese. Nu pot fi adus la masa negocierilor dacă nu văd un partener serios la celălalt partid al coaliţiei. Nu putem merge mai departe dacă vor continua aceste atacuri. Până ce aceste atacuri nu sunt retrase public, discuţiile cu PSD nu pot avea loc“, a mai afirmat liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Joi a fost instalat noul prefect de Iaşi, Bogdan Cojocaru, membru PSD, funcţie deţinută până acum de Marian Grigoraş, susţinut de PNL.

Imediat după instalarea noului prefect, şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa a scris pe Facebook că speră ca fondurile pentru comunele judeţului să nu mai fie alocate discreţionar, cum s-a întâmplat în trecut.

“Sunt convins că va fi (prefectul PSD Bogdan Cojocaru – n.r.) un susţinător al proiectelor judeţului şi un partener onest şi echilibrat al primarilor şi autorităţilor locale. Ceea ce s-a întâmplat în trecut nu trebuie să se mai întâmple. Mă refer aici, în principal, la alocările de fonduri discreţionare din perioada guvernării PNL. Toate comunităţile ieşene trebuie să se dezvolte, nu doar cele care au primari de o anumită culoare politică“, a scris liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#coalitia PSD PNL, #scandal coalitie, #PNL Iasi, #PSD, #PNL, #Alexandru Muraru, #Ciolacu PSD , #stiri politice