Presa germana, in delir. Brazilienii isi pun la zid favoritii

Colaborator: Ioan Boanca
Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 08:20 6730 citiri
Foto:As

Presa din Brazilia este la pamant dupa dezastrul nationalei de fotbal, care a pierdut, scor 7-1, intalnirea cu Germania din semifinalele Cupei Mondiale. Nemtii, in schimb, sunt in al 9-lea cer si lauda trupa lui Low.

Publicatiile din "tara cafelei" au reactionat dur in fata unei asemenea infrangeri, iar cuvinte ca "masacru" si "macel" sunt nelipsite din repertoriu.

Astfel Lance din Rio de Janeiro titreaza: "Cea mai mare infrangere din istorie" si noteaza ca "echipa Germaniei si-a aratat toata indrazneala si a umilit statica selectionata a Braziliei cu 7-1 pe Estadio Mineirao, care s-a inclinat in fata europenilor cu aplauze si urale".

Folha de Sao Paulo a notat "Germania a umilit Brazilia cu 7-1 si merge in a opta finala la Cupa Mondiala".

Globoesporte scrie despre "frustrare si tristete pe Mineirao" iar O Globo prezinta poze ale fanilor brazilieni, caracterizand astfel starea de spirit a acestora: "suferinta, frustrare si perplexitate".

In schimb, presa germana este in delir, iar cei de la Bild au gasit un mod inedit de a anunta rezultatul: "Frecati-va la ochi si priviti: 7-1. Maracana, fii pregatita ca venim!"

Cei de la Kicker subliniaza ca "Germania n-a avut rival pe teren", dar si ca drumul este deschis pentru a putea sa iasa victoriosi din marea finala, dupa 24 de ani."

Germania a zdrobit Brazilia in semifinalele Cupei Mondiale 2014, scor 7-1, si s-a calificat in marea finala de duminica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News