Politicienii, despre CM de fotbal: Cu cine tin, ce favorita nu merita trofeul si ce spun despre Romania

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 08:44
3380 citiri
Politicienii, despre CM de fotbal: Cu cine tin, ce favorita nu merita trofeul si ce spun despre Romania

Duminica seara se incheie a doua etapa a grupelor Campionatului Mondial din Brazilia si, cand vine vorba de fotbal, si politicienii isi arata latura de microbisti.

In zilele trecute de la inceputul Cupei Mondiale, politicienii si-au sustinut favoritele, au desemnat echipele slabe sau au comentat rezultatele obtinute de o nationala sau alta.

Intr-declaratie pentru Ziare.com, europarlamentarul PMP Cristian Preda a marturisit ca favorita sa la Campionatul Mondial de fotbal este Belgia: "E o favorita noua. I-am vazut jucand si sunt ok".

In schimb, deputatul PSD Madalin Voicu spune ca nu tine cu o echipa anume, insa este de parere ca Brazilia nu merita sa castige trofeul.

"Eu nu tin cu o echipa anume, insa cred ca Brazilia nu merita sa ia Campionatul Mondial. Dupa parerea mea, sud-americanii si celelalte parti ale lumii nu au echipe foarte bine pregatite ca sa zicem ca ar putea sa intre in discutie. Probabil undeva pana in sferturi s-ar putea sa intre.

(...) Brazilia nici nu stiu daca ajunge in finala, nu va castiga Campionatul Mondial decat daca se face vreo manarie si n-ar fi exclus, ca traim in lumea manariilor", ne-a declarat deputatul.

Acesta a indicat insa si care sunt echipele europene pe care mizeaza: "Ma uit cu mare atentie la Olanda, la Germania, la Italia, pot sa zic si Portugalia, daca isi revin, dar in rest sud-americanii sunt sub nivelul la care ne-au obisnuit ca ar juca sau ca ar avea pretentii".

De asemenea, deputatul PDL pentru diaspora Mircea Lubanovici are o favorita surprinzatoare, fara o traditie indelungata in fotbal.

"Suntem la sfarsitul unei sesiuni legislative si nu pot sa ma laud ca am prea mult timp liber pentru fotbal. Ca toti romanii, iubesc si eu fotbalul si, din cand in cand, mai prind si eu cate un meci fie in direct, ori in reluare. As fi tinut cu siguranta si cu echipa Romaniei, cum tin si cu echipa Statelor Unite, dar - din pacate - Romania fiind eliminata, raman un suporter loial echipei Statelor Unite", a declarat Lubanovici, pentru Ziare.com.

Vicepresedintele PSD Eugen Bejinariu recunoaste ca nu a avut o favorita la inceputul Campionatului Mondial, insa a subliniat ca in meciul de deschidere nu a tinut cu Brazilia.

"M-am uitat la meciul dintre Croatia si Brazilia si va spun sincer ca am tinut cu Croatia, dar sigur ca au fost mai buni brazilienii. N-as putea spune, n-am o echipa preferata, e in functie de cat o sa am timp sa vad meciuri, in functie de cum joaca o echipa sau alta o sa-mi fac o optiune la un moment dat", ne-a declarat Eugen Bejinariu.

La meciul de deschidere s-a uitat si senatorul PSD Mircea Geoana, care considera ca, la urmatoarea Cupa Mondiala de fotbal, "trebuie sa fim si noi acolo, pe teren".

"Am uitat sa va arat. Asa a fost acum cateva seri la noi, cu Alex si prietenii lui, la meciul de deschidere Brazilia-Croatia. Imediat dupa golul lui Neymar. Campionatul urmator trebuie sa fim si noi acolo, pe teren", a scris Mircea Geoana pe Facebook, la cateva zile dupa inceperea Campionatului Mondial.

CM 2014: Brazilia debuteaza cu victorie

Si presedintele PMP, Elena Udrea, s-a uitat la meciul de deschidere impreuna cu colegii sai.

"A inceput Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Am sarbatorit debutul in Centrul Vechi, alaturi de colegi...", a scris si Elena Udrea pe Facebook.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a lasat sa se inteleaga care este echipa pe care o admira la acest Campionat Mondial.

"Olanda, lectie de fotbal total!", a notat Catalin Predoiu pe Facebook, la cateva minute dupa incheierea partidei Spania - Olanda, scor 1-5.

CM 2014: Campioana mondiala Spania, umilita de Olanda

Nu in ultimul rand, europarlamentarul Sebastian Bodu este unul dintre cei mai activi comentatori in mediul online al meciurilor de la Cupa Mondiala.

"Grecia: la omu' sarac nici boii nu trag. Joaca fotbal precum le merge economia" si "Frate, au oficialii astia columbieni niste fete de drug lords...", a scris Sebastian Bodu pe Facebook, cu ocazia meciului Columbia-Grecia, scor 3-0.

Europarlamentarul a facut referire si la infrangerea Portugaliei de catre Germania (scor 0-4), dupa ce Spania a pierdut cu Olanda.

"Ca sa nu ramana mai prejos fata de vecinii lor spanioli, portughezii si-o iau de la nemti. Aprops, Ronaldo a jucat repriza asta? Ca nu prea s-a vazut", a scris Sebastian Bodu.

Acesta a marcat si momentul eliminarii Spaniei, dupa partida pierduta cu Chile (scor 0-2): "Adios, Spania", precum si victoria echipei Costa Rica cu Italia, de vineri (scor 1-0): "Bravo Costa Rica!".

De asemenea, europarlamentarul ofera si o explicatie infrangerii dure a Elvetiei cu Franta (scor 2-5): "Ok, nu poti sa fii bun in acelasi timp la ceasuri, ciocolata, schweitzer, bricege, banking si la fotbal".

Si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu face referire la Campionatul Mondial de fotbal, insa acesta subliniaza cat de activi pe Facebook ar fi fost politicienii romani, daca echipa nationala a tarii noastre ar fi ajuns in Brazilia.

"Oamenii politici din Romania s-au obisnuit sa confiste marile succese sportive si sa se ingramadeasca in a saluta victoriile sportivilor nostri. Asa am auzit 'Hai Gica!', 'Hai Andreea!', 'Hai Simona!'... Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi fost pe Facebook daca ne calificam la Mondiale. Hai baieti! ar fi strigat toti parlamentarii, demnitarii si candidatii la un loc", scrie Mihai Razvan Ungureanu, pe contul sau de Facebook.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politicieni Cupa Mondiala, #politicieni Campionatul Mondial fotbal, #politicieni favorite Campionatul Mondial, #Madalin Voicu fotbal, #Sebastian Bodu fotbal , #meciuri Cupa Mondiala