Jurnal de Mondial: O bara cat o calificare

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 29 Iunie 2014, ora 16:16
2395 citiri
Jurnal de Mondial: O bara cat o calificare
Foto: FIFA

Brazilia s-a calificat chinuit in sferturile de finala ale Mondialului pe care il gazduieste, avand mari emotii cu o reprezentativa a statului Chile decisa parca sa intre in cartile de istorie.

Doua bare s-au opus insa acestei aspiratii, chilienii iesind totusi pe usa din fata de la turneul final.

In cealalta optime de sambata seara, Uruguayul a aratat ca are mari probleme fara "canibalul" Suarez si a fost eliminat de o Columbie entuziasmanta.

Brazilia - Chile 1-1

Nu putini erau cei care sustineau, inaintea acestui meci, ca Brazilia are una dintre cele mai slabe echipe din istorie la acest Mondial, doar Neymar ridicandu-se la asteptarile fanilor pana acum.

Totusi, foarte putini erau cei care credeau ca gazdele turneului final ar putea avea atatea probleme cu nationala din Chile. Ba chiar declaratia lui Alexis Sanchez, care spunea ca el si colegii sai se gandesc la castigarea Cupei Mondiale, a starnit zambete ironice.

Realitatea din teren a fost crunta pentru brazilieni. Acestia au deschis scorul rapid, printr-o jumatate de autogol la o faza fixa, dar dupa aceea au contat sporadnic. Fara un varf penetrant, echipa lui Scolari s-a retras in defensiva si a asteptat contraatacurile lui Neymar, insa jucatorul Barcelonei n-a fost in cea mai buna zi.

Chile a restabilit egalitatea prin Sanchez si a practicat, per total, un fotbal extrem de solid. Iar trupa lui Sampaoli are cu siguranta doua motive mari pentru a da vina pe nesansa in ratarea acestei calificari.

Pinilla a luat la tinta bara transversala in minutul 120, la una din ultimele faze inainte de "loteria penaltiurilor", in timp ce colegul sau, Jara, l-a copiat la ultima lovitura de la 11 metri din seria primelor 5.

Brazilia s-a calificat cu mult, mult noroc in sferturi, insa sansele ca Neymar & Co. sa redevina campioni mondiali sunt minime.

Columbia - Uruguay 2-0

Uruguayul nu a reusit sa isi revina dupa suspendarea record a lui Luis Suarez si a capotat lamentabil in fata unei Columbii entuziasmante.

Rezultatul nu este mai deloc surprinzator, uruguayenii demonstrand in primul meci de la acest Mondial, cel pierdut clar in fata nationalei din Costa Rica, atacantul lui Liverpool lipsind atunci din cauza unei accidentari, ca este dependenta de "canibal".

Asa s-a intamplat si in optimi, acolo unde James Rodriguez, noul golgheter al Mondialului, a marcat de doua ori pentru o victorie lipsita de emotii.

In sferturile de finala, Columbia va da peste gazda Brazilia, o echipa care nu se simte deloc bine si care, la fel ca Uruguay, demonstreaza mari slabiciuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Brazilia Chile CM 2014, #Columbia Uruguay CM 2014, #CM 2014 meciuri rezultate , #Brazilia