Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jurnal de Mondial: Messi, Messi, Messi!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 26 Iunie 2014, ora 08:51
2657 citiri
Jurnal de Mondial: Messi, Messi, Messi!
Foto: FIFA

Superstarul argentinian a avut, din nou, o evolutie impresionanta la Cupa Mondiala din Brazilia, fiind omul numarul unu al echipei sale.

Nigeria a mai salvat cate ceva din onoarea Africii cu o calificare chinuita in optimi, in timp ce Franta si Elvetia merg la brat in faza eliminatorie a turneului final.

Nigeria - Argentina 2-3

Calificata deja in optimi dupa primele doua partide din faza grupelor, Argentina nu si-a menajat oamenii de baza in intalnirea cu Nigeria, iar acest lucru s-a vazut in teren.

Leo Messi, vedeta de pana acum a Mondialului, a deschis scorul la prima faza de poarta, cu un sut din interiorul careului dupa bara lui Di Maria. Africanii au egalat rapid, insa acelasi Messi si-a readus nationala in avantanj transformand impecabil o lovitura libera de la aproape 20 de metri.

Nigeria a avut forta de a egala si a doua oara, dar Rojo a marcat golul victoriei in minutul 51, cu o deviere norocoasa.

Chiar daca a pierdut, Nigeria a profitat de infrangerea Iranului si si-a asigurat prezenta in optimile de finala.

Leo Messi a ajuns la cota patru goluri marcate in primele trei meciuri de la Mondial, egalandu-l pe coechipierul sau de la Barcelona, Neymar, in topul golgheterilor turneului final. Argentinianul demonstreaza ca se afla intr-o forma de zile mari, chiar daca vine dupa un sezon extrem de lung, si ca poate face oricand diferenta pentru "celesti".

Bosnia - Iran 3-1

Bosnia a dezamagit la prima participare la Cupa Mondiala, insa pleaca acasa dupa o victorie, 3-1 cu surpriza Iran.

Europenii, eliminati dupa primele doua partide din grupe, au avut o prestatie buna la ultima reprezentatie din Brazilia, spulberand sperantele iranienilor intr-o prezenta miraculoasa in optimi.

Dzeko a deschis scorul, iar Pjanic si Vrsajevic au rispit emotiile. Iranul lui Queiroz a avut o bara, imediat dupa primul gol bosniac, si a inscris golul de onoare in minutul 82.

Per total, a fost o evolutie mai mult decat decenta pentru o echipa considerata outsidera grupei.

La randul lor, europenii nu pot decat sa spere ca Brazilia 2014 a fost o experienta din care vor invata cum trebuie gestionata prezenta la un turneu final de Campionat Mondial.

Franta - Ecuador 0-0

Franta, una dintre surprizele placute ale Mondialului, a dat o importanta mana de ajutor Elvetiei in ultima etapa a fazei grupelor, ajutand reprezentativa europeana sa se califice in optimi.

Nationala din "Hexagon" era calificata in faza eliminatorie dupa cele doua victorii obtinute in primele doua meciuri, insa nu si-a menajat oamenii de baza nici in partida care ar fi putut deveni un prilej de odihna a titularilor.

Ecuadorul, obligata sa castige la o diferenta de macar doua-trei goluri pentru a nu depinde de rezultatul celeilalte partide din grupa, a incercat multe, dar a avut putine realizari.

Lucrurile au luat o turnura nu tocmai fericita pentru sud-americani in debutul partii secunde, atunci cand Valencia a fost eliminat.

In inferioritate numerica, reprezentativa Ecuadorului a avut totusi o serie de ocazii uriase, insa jucatorii s-au pierdut la finalizare, ratand incredibil.

Honduras - Elvetia 0-3

Elvetia a obtinut o calificare pe alocuri neasteptata in optimile de finala ale Cupei Mondiale dupa ce a invins fara drept de apel reprezentativa Hondurasului.

Vedeta nationalei helvete, jucatorul lui Bayern Munchen, Xherdan Shaqiri, a facut in sfarsit ceea ce astepta toata lumea de la el - a marcat de trei ori si a facut diferenta in favoarea echipei sale.

Avand la dispozitie un lot intesat cu fotbalisti talentati, selectionerul Elvetiei pare ca a gasit formula victoriei dupa doua partide nu foarte convingatoare.

Ramane de vazut cum se vor descurca elvetienii in optimi. Iar meciurile din faza eliminatorie sunt Franta - Nigeria si Argentina - Elvetia.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#CM 2014 meciuri rezultate, #CM 2014 Messi Argentina, #CM 2014 grupe , #Brazilia