Jurnal de Mondial: Lectie de catenaccio dupa umilinta Braziliei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 10 Iulie 2014, ora 14:48
3076 citiri
Jurnal de Mondial: Lectie de catenaccio dupa umilinta Braziliei
Foto: FIFA

Argentina s-a calificat in finala Cupei Mondiale 2014 la capatul unui meci cu Olanda care ar putea fi oricand o veritabila lectie de catenaccio.

Infrangerea surprinzatoare si umilitoare a Braziliei din prima semifinala, 1-7 cu Germania, i-a alertat pe cei doi selectioneri, Sabella si Van Gaal luand masuri pentru a securiza propriile defensive.

Cei mai periculosi oameni ai Argentinei si Olandei, Messi si, respectiv, Robben, au fost intampinati de fiecare data de cate doi sau chiar trei oameni, fiind blocati complet pe toata durata partidei.

Fara fantezia celor doi, dar si fara intentia clara a uneia dintre echipe de a ataca, a rezultat un meci anost, fara ocazii mari la cele doua porti.

De altfel, Olanda a reusit contraperformanta de a incheia intalnirea fara a trimite nici macar un singur sut pe spatiul portii argentiniene!

Absolut firesc, un astfel de meci, in care intentiile ofensive ale fotbalistilor au fost sublime, insa au lipsit cu desavarsire, nu putea fi decis decat la "loteria" penaltiurilor.

Olanda parea favorita, mai ales dupa experienta din partida cu reprezentativa din Costa Rica, incheiata tot la loviturile de departajare.

De aceasta data, Van Gaal n-a mai apelat la Krul, pastrandu-l intre buturi pe Cillessen, o decizie care s-a dovedit a fi neinspirata. Portarul Olandei nu a aparat niciun sut, in timp ce omologul sau argentinian, Romero, i-a blocat foarte bine pe Vlaar si Sneijder.

Argentina s-a calificat in finala atat de mult asteptata, insa nu a convins. Si nu doar in aceasta semifinala, ci pe tot parcursul turneului final.

Sud-americanii s-au impus de fiecare data, pana la semifinala cu Olanda, chinuit, la un singur gol diferenta, de cele mai multe ori obtinand victoria in urma unui moment de inspiratie al lui Messi. Sansa "celestilor" a fost ca fostul "Balon de Aur" a dat randament, chiar daca nu a avut evolutii stralucitoare.

Argentina invinge Olanda la penaltiuri si merge in finala Cupei Mondiale

Iar pentru Messi finala de duminica seara reprezinta o sansa aproape unica. A fost comparat cu Maradona de cand a "deschis ochii" in fotbal, insa de fiecare data i se puneau in carca meciurile slabe de la nationala.

Acum, taras-grapis, a tras Argentina dupa el pana in finala, iar o victorie in fata Germaniei il va aduce macar la egalitate cu "El Pibe d'Oro". Ramane de vazut daca Leo va reusi sa faca presiunii si, mai ales, fortei teribile a nemtilor.

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Argentina Olanda CM 2014, #analiza CM 2014, #CM 2014 meciuri rezultate , #Brazilia